Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Putin: Rusia își suspendă participarea la INF

© Sputnik / Алексей Никольский / Trecere la banca de fotografiiПрезидент РФ В. Путин встретился с главами МИД и Минобороны РФ С. Лавровым и C. Шойгу
Президент РФ В. Путин встретился с главами МИД и Минобороны РФ С. Лавровым и C. Шойгу - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Rusia își suspendă participarea la Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare drept răspuns simetric la decizia SUA de a se retrage din acest acord, a declarat Putin în cadrul unei întrevederi cu miniștrii ruși ai Apărării și Afacerilor Externe.

CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik.  Răspunsul Moscovei la decizia SUA de ieșire din tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF) va fi unul simetric – Rusia își suspendă participarea la acord, a declarat astăzi președintele rus, Vladimir Putin.

“Partenerii americani au anunțat că își suspendă participarea la tratat. Și noi o suspendăm. Ei au anunțat că se ocupă de cercetare și dezvoltare, iar noi ne vom ocupa de același lucru”, a declarat el în cadrul unei întâlniri cu ministrul Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, și ministrul Apărării, Serghei Șoigu.

Брифинг официального представителя МИД России М. Захаровой - Sputnik Moldova
Politică
Zaharova: Rusia își rezervă dreptul de a răspunde în cazul ruperii Tratatului INF

Șeful statului rus a subliniat că Rusia nu se va aventura într-o cursă a înarmărilor, care este una prea costisitoare pentru țară și l-a întrebat pe ministrul Apărării dacă este pot fi luate astfel de măsuri în cadrul bugetului existent. Șoigu a răspus că instituția lui va propune în următoarele zile o revizuire a bugetului, care va permite efectuarea unor astfel de activități în limita resurselor alocate pentru anul curent.

De asemenea, Vladimir Putin, a cerut să nu mai fie initiate niciun fel de negocieri cu SUA pentru dezarmare, însă a menționat că toate propunerilor Rusiei “rămân valabile iar ușile sunt deschise”.

“În legătură cu aceasta aș vrea să subliniez și cer Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Apărării să urmeze astfel de considerații. Toate propunerile noastre în acest domeniu rămân valabile, iar ușile rămân deschise pentru negocieri”, a spus Putin.

Totodată el a cerut ca de acum încolo să nu mai fie inițiate negocieri în această problemă.

“Vom aștepta până când partenerii noștri se vor maturiza pentru purtarea cu noi a unui dialog la egal și consistent în acest subiect foarte important pentru noi, pentru partenerii noștri și pentru întreaga lume”, a declarat președintele.

Fluxul de știri
0