Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: SUA anunță retragerea din Tratatul INF

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaOfficial residence of the U.S. President, the White House in Washington D.C.
Official residence of the U.S. President, the White House in Washington D.C. - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Donald Trump a inițiat procedura de retragere unilaterală a SUA din tratatul cu Rusia privind forțele nucleare intermediare (INF)

BUCUREŞTI, 1 feb – Sputnik, Doina Crainic. Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat că, începând cu 2 februarie, SUA va suspenda respectarea obligațiilor sale privind INF. Donald Trump a inițiat procedura de retragere unilaterală a SUA din tratatul INF.

Statele Unite vor suspenda în această sâmbătă respectarea obligațiilor care îi revin în temeiul Tratatului INF, în timp ce procesul de retragere a ţării din acest acord a fost deja iniţiat, potrivit surselor oficiale.

Serguei Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Serghei Lavrov: Statele Unite ale Americii caută motive pentru a ieși din Tratatul INF

”Din 2 februarie, Statele Unite nu îşi vor mai îndeplini angajamentele asumate prin Tratatul INF”, a declarat vineri secretarul de stat Mike Pompeo, în cadrul unei conferinţe de presă la Departamentul de Justiție al SUA.

La începutul lunii decembrie, secretarul de stat Mike Pompeo a anunțat că Washingtonul așteaptă ca Rusia să reintre în Tratatul INF în termen de 60 de zile, adăugând că, dacă această condiție nu va fi îndeplinită, SUA va ieși din acord.

Moscova a subliniat în repetate rânduri că îşi îndeplinește angajamentele asumate în Tratatul INF și că are mai multe întrebări la adresa Washingtonului.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK>>>

Fluxul de știri
0