Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Le-au promis locuri de muncă în Grecia, dar iată ce au făcut cu ele

© AFP 2024 / REMY GABALDAProstituate
Prostituate - Sputnik Moldova
Abonare
Este îngrozitor ce li s-a întâmplat unor tinere din Republica Moldova, care provin din familii sărace și care au acceptat să meargă la muncă în Grecia.

CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik.  Două tinere din familii sărace au fost recrutate și traficate în Grecia, de către o altă moldoveancă, cu scopul de a presta servicii sexuale.

Neonaziști - Germania - Sputnik Moldova
Moldoveni, traficați de neonaziștii din Germania

Persoana bănuită de trafic de ființe umane este o conațională de 23 de ani. Aceasta, în complicitate cu mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova, Greciei și Bulgariei, a organizat transportarea victimelor la Atena, unde acestea erau exploatate sexual. Grupul criminal a fost deconspirat de către angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

În anii 2017 și 2018, ofițerii de investigații și cei de urmărire penală din cadrul Poliției de Frontieră, sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, au monitorizat și analizat activitatea ilegală a bănuitei. În rezultat au fost identificate două victime, cetățene ale Republicii Moldova de 19, respectiv, 26 de ani, ambele locuitoare ale raioanelor din estul țării.

Sex slavery - Sputnik Moldova
Societate
Dezvăluiri: Realitatea femeilor din Europa de Est traficate în Scoția

Potrivit poliției, suspecta identifica tinere din familii nevoiașe, le promitea locuri de lucru bine plătite peste hotare și le asigura transportul până la destinație. Ajunse în Grecia, orașul Atena, victimele erau asigurate cu chirie, unde prestau ulterior servicii sexuale comerciale. Potrivit declarațiilor tinerelor, ele întrețineau relații sexuale cu până la 30 de bărbați pe zi, iar plata pentru un client era de 10 euro, din care le revenea doar o jumătate.

Acum două săptămâni, procurorii și polițiștii de frontieră au oprit, la ieșirea din municipiul Chișinău, un autocar pe o cursă internațională, fiind depistate tinerele care aveau planificată ”călătoria” în Grecia pentru aceleași scopuri de prestare a serviciilor sexuale comerciale. Mai târziu, în data de 24 ianuarie curent, a fost reținută și suspecta de trafic de ființe umane.

În prezent, investigațiile pe caz continuă în scopul identificării și altor potențiale victime ale traficului, a tuturor complicelor, precum și a bunurilor obținuți din activitatea infracțională. În caz de condamnare, învinuita riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Fluxul de știri
0