Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kiselev: E trist să vezi cum se transformă Europa

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaDmitri Kiselev, fotografie de arhivă
Dmitri Kiselev, fotografie de arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Dmitri Kiselev a calificat drept „incompatibilă cu libertatea de exprimare” interzicerea postului „Rossia RTR” în Letonia.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Directorul general al AIP „Rossia segodnia”, Dmitri Kiselev, a comentat în interviul pentru Sputnik interzicerea retransmiterii postului „Rossia RTR” în Letonia.

„Acest lucru este incompatibil cu libertatea de exprimare. E trist să vezi cum se transformă Europa”, a declarat Kiselev.

Joi, 31 ianuarie, Consiliul național pentru presa electronică din Letonia a adoptat decizia de a suspenda pentru o perioadă de trei luni difuzarea pe teritoriul său a postului de televiziune „Rossia RTR”.

Парламент - Sputnik Moldova
Liberă exprimare sau poliția gândirii: Biciul intolerant al noului cod al audiovizualului

Potrivit părții letone, această măsură este necesară pentru a proteja țara de „propaganda Kremlinului” și a-și „apăra spațiul informațional”.

Aceeași inițiativă a fost înregistrată și în Lituania. Regulatorul local a avertizat două posturi rusești – „Primul canal baltic din Lituania” (fondat în baza postului „Pervîi canal” din Rusia) și „NTV. Mir. Litva”. La cea de a treia avertizare, difuzarea pe teritoriul țării va fi suspendată.

Anterior, în Moldova a fost interzisă la nivel de stat difuzarea programelor informative de către toate posturile rusești.

MAE al Rusiei a declarat în repetate rânduri că este inadmisibilă limitarea libertății de exprimare și a chemat comunitatea internațională să atragă atenția asupra acestui fapt.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK

Fluxul de știri
0