Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kiselev: E trist să vezi cum se transformă Europa

© Sputnik / Григорий Сысоев / Trecere la banca de fotografiiDmitri Kiselev, fotografie de arhivă
Dmitri Kiselev, fotografie de arhivă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Dmitri Kiselev a calificat drept „incompatibilă cu libertatea de exprimare” interzicerea postului „Rossia RTR” în Letonia.

CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Directorul general al AIP „Rossia segodnia”, Dmitri Kiselev, a comentat în interviul pentru Sputnik interzicerea retransmiterii postului „Rossia RTR” în Letonia.

„Acest lucru este incompatibil cu libertatea de exprimare. E trist să vezi cum se transformă Europa”, a declarat Kiselev.

Joi, 31 ianuarie, Consiliul național pentru presa electronică din Letonia a adoptat decizia de a suspenda pentru o perioadă de trei luni difuzarea pe teritoriul său a postului de televiziune „Rossia RTR”.

Парламент - Sputnik Moldova
Liberă exprimare sau poliția gândirii: Biciul intolerant al noului cod al audiovizualului

Potrivit părții letone, această măsură este necesară pentru a proteja țara de „propaganda Kremlinului” și a-și „apăra spațiul informațional”.

Aceeași inițiativă a fost înregistrată și în Lituania. Regulatorul local a avertizat două posturi rusești – „Primul canal baltic din Lituania” (fondat în baza postului „Pervîi canal” din Rusia) și „NTV. Mir. Litva”. La cea de a treia avertizare, difuzarea pe teritoriul țării va fi suspendată.

Anterior, în Moldova a fost interzisă la nivel de stat difuzarea programelor informative de către toate posturile rusești.

MAE al Rusiei a declarat în repetate rânduri că este inadmisibilă limitarea libertății de exprimare și a chemat comunitatea internațională să atragă atenția asupra acestui fapt.

Urmărește-ne pe rețeaua de socializare Sputnik Moldova pe OK

Fluxul de știri
0