Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Lukașenko: Schimburile comerciale între Minsk și Chișinău vor atinge 500 de milioane

© Sputnik / Miroslav RotariВстреча Александра Лукашенко с Игорем Додоном
Встреча Александра Лукашенко с  Игорем Додоном - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, s-a pronunțat pentru creșterea circulației reciproce a mărfurilor până la cifra de 500 de milioane de dolari anual.

CHIȘINĂU, 1 nov – Sputnik. Minskul și Chișinăul nu au probleme în privința relațiilor reciproce, ba dimpotrivă, țările noastre trebuie să sporească circulația reciprocă a mărfurilor până la cifra de 500 de milioane de dolari anual, a spus Aleksandr Lukașenko, președintele Belarusului.

„Între noi există deja un schimb de mărfuri considerabil, însă trebuie să ajungem cu siguranță până la o jumătate de milion… Noi dispunem de astfel de posibilități… Este de dorit ca, încetul cu încetul, să fie adăugate noi direcții de colaborare cu Moldova”, a declarat Lukașenko în timpul întrevederii cu premierul moldovean Pavel Filip, aflat în vizită la Minsk.

Lukașenko a menționat că vizita lui Filip în Belarus este o oportunitate de a evalua încă odată realizarea înțelegerilor anterioare dintre cele două țări, precum și de a găsi noi direcții de colaborare.

Молдавский премьер Павел Филип провел встречу с белорусским коллегой Сергеем Румасом в Минске - Sputnik Moldova
Politică
Premierul Filip la Minsk: Rezultate concrete în relațiile dintre cele două țări

„Noi suntem mereu deschiși. Teme închise pentru colaborarea cu Moldova nu există”, a adăugat Lukașenko. El a subliniat că contractele bilaterale care au fost încheiate sunt rentabile și avantajoase pentru ambele părți.

„Minskul și Chișinăul nu-și pun niciun fel de precondiții. Noi acceptăm Moldova așa cum este ea, vă înțelegem în ceea ce privește alegerea reperelor voastre principale. Și voi ne înțelegeți pe noi, nu puneți precondiții. În acest context avem relații bune. Și vreau să vă asigur că așa va fi și în continuare”, a adăugat Lukașenko.

În anul 2017, cifra schimburilor comerciale între Belarus și Moldova a constituit 220,5 milioane de dolari, mai puțin cu 3% în comparație cu 2016. În ianuarie – august 2018, circulația mărfurilor a crescut cu 2,3% față de indicatorul respectiv pe anul trecut, atingând 143,2 milioane de dolari.

Fluxul de știri
0