Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Expoziția “Fabricat în Moldova” a fost inaugurată: Ce surprize îi așteaptă pe vizitatori

© Sputnik / Miroslav RotariFabricat în Moldova
Fabricat în Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți antreprenori din țara noastră vor participa la expoziția Națională ”Fabricat în Moldova” 2019

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Expoziția națională “Fabricat în Moldova” a fost inaugurată miercuri. Aceasta va fi deschisă până la data de 3 februarie. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, sub egida Guvernului Republicii Moldova.

„Fabricat în Moldova este cea mai bună platformă de promovare a produselor autohtone, de cercetare a noilor încercări, punerea în evidență a nivelului de competitivitate a companiilor naționale și majorarea cererii de consum a produselor noastre! Sloganul ediției curente a devenit ”Acasă. Autentic. Autohton”, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie, Sergiu Hare la deschiderea evenimentului.

Expoziția din acest an ocupă o suprafață de 4680 metri pătrați  și a adunat 450 de agenți economici din diverse ramuri ale economiei naționale: industria alimentară, ramura vitivinicolă, industria mobilei, industria ușoară, utilaje, tehnică și aparataje, instituții de cercetări științifice, meșteri populari.

Carolina Chiper  - Sputnik Moldova
Premieră la ”Fabricat în Moldova”: Iată ce au pregătit organizatorii în acest an

De asemenea, vizitatorii vor găsi 50 de participanți noi la expoziție. Vor fi prezentate 21 de standuri colective și anume ale: UTA Găgăuzia, standul regiunii transnistrene și alte 19 consilii raionale precum: Anenii Noi, Cahul, Călărași, Criuleni, Cimișlia, Dubăsari, Edineț, Fălești, Florești, Glodeni, Hânceşti, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Râșcani, Rezina, Orhei, Ungheni, Stefan-Voda.

Șeful delegației UE în Moldova, Peter Mihalko, a menționat că acest eveniment are o importanță majoră nu doar pentru agenții economici autohtoni, ci și pentru cei ce doresc să investească în Republica Moldova.

”Datorită DCFTA, circa 70% din produsele din Republica Moldova ajung în UE, iar gama acestora este una complexă și diversificată”, a declarat Mihalko.

Ca și la edițiile anterioare, expoziția  găzduiește un program amplu de afaceri în cadrul căruia sunt abordate subiecte de o mare actualitate atât pentru consumatori, cât și pentru producători.

În acest sens sunt organizate diverse mese rotunde, forumuri prezentări de companii și produse, seminare, conferințe pe teme de interes în sfera cooperării comercial- economice (agenda se anexează). Pe parcursul anilor “Fabricat în Moldova” a devenit o platformă de creare a condițiilor favorabile pentru susținerea producătorului autohton și de promovare a imaginii Republicii Moldova.”

Fluxul de știri
0