Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Epidemie de gripă la granița cu Moldova – Detaliie

© Sputnik / Evghenii PanasencoSpital
Spital - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În România a fost instituită epidemie de gripă deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt 54 de decese din cauza bolii. Potrivit Ministerului Sănătății, "gripa evoluează pe tot teritoriul ţării", inclusiv la hotar cu Republica Moldova.

CHIȘINĂU, 30 ian – Sputnik. Ministrul Sănătății din România, Sorina Pintea, a anunțat miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv şi sunt 54 de decese din cauza bolii, scrie mediafax.ro.

Свиньи - Sputnik Moldova
Societate
China interzice importul de porci din țara noastră: Iată care este cauza

„Deşi seară aveam o parte din datele pe care direcţiile de sănătate publică le-au transmis, nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră cazurile de gripă. Am refăcut raportările şi putem spune că s-a înregistrat a treia săptămână consecuvită epidemică. (...) Vorbim de o evoluţie epidemică a gripei. (...). S-a constatat epidemia, având a treia săptămână epidemică”, a declarat ministrul Sorina Pintea.

Potrivit ministrului Sănătăţii, această formă de gripă are forme de manifestare uşoare şi medii.

„Nu putem afirma că ne confruntăm cu un sezon gripal mai sever faţă de sezonul precedent, ci că s-a înregistrat un număr mai mare de decese, mai devreme. Diferenţa e că avem un număr mai mare de cazuri şi un număr mai mare de cazuri confirmate clinic. Gripa evoluează pe tot teritoriul ţării, chiar dacă la intensităţi diferite. Din fericire, această gripă este datorată unei tulpini care are forme uşoare şi medii de manifestare, tulpina inclusă în vaccinul achiziţionat de către Ministerul Sănătăţii şi în vaccinurile din România. Evoluţia previzionată, obiectivul Ministerului Sănătăţii este reducerea numărului de cazuri severe şi de decese cu gripă. Măsurile pe care Ministerul le-a transmis în teritoriu încă de la debutul sezonului gripal din 17 ianuarie sunt cele care se aplică şi în cazul în care se constată epidemia”, a mai spus Pintea.

Prin ce se deosebește gripa de răceală: Ce trebuie să știm despre virusul fatal>>>

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns la 54, de la începutul sezonului, a informat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, marţi seară, că din cei 54 de români care au murit din cauza gripei, 49 sufereau şi de alte boli, alţi cinci pacienţi decedaţi nefiind cunoscuţi şi cu alte afecţiuni.

Fluxul de știri
0