Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo actualizată: Cum va fi vremea în luna februarie

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit estimărilor meteorologilor, următoarea perioadă va fi caracterizată de temperaturi peste cele normale pentru această perioadă și precipitații în exces.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Vreme aproape primăvăratică în zilele ce urmează. Meteorologii anunță temperaturi pozitive atât ziua, cât și noaptea.

Miercuri cerul va rămâne acoperit și vor cădea precipitații în toată țara, preponderent sub formă de ploaie.

Valorile termice maxime vor oscila ziua între +6 și +8 grade Celsius. Noaptea temperaturile vor urca până la +1..+3 grade.

Vremea își va păstra aceleași caracteristici și în zilele următoare. Spre sfârșitul săptămânii va fi și mai cald, astfel că în sudul țării temperaturile vor urca până la +10 grade Celsius.

© Photo : SHSPrognoza meteo pentru următoarele zile
Prognoza meteo actualizată: Cum va fi vremea în luna februarie - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru următoarele zile

Potrivit meteorologilor din România, luna februarie va fi în general mai caldă decât în mod obișnuit. Precipitațiile vor fi excedentare în majoritatea regiunilor.

Conform estimărilor Administrației române de Meteorologie, în săptămâna 28.01.2019 – 03.02.2019 temperaturile medii se vor situa în toată țara peste cele normale pentru acest interval. Cantitățile de precipitații care se vor înregistra în această săptămână vor fi local excedentare în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice perioadei, cu posibilitatea unui deficit local, în regiunile centrale și nordice.

На этом изображении, снятом со спутника Geocolor GOES-16 10 сентября, видно как ураган Ирма идет вдоль побережья Флориды. Скорость ветра достигала 210 километров в час - Sputnik Moldova
Vremea se modifică dramatic: Meteorologii prognozează dezastre și fenomene extreme

Săptămâna 04.02.2019 – 11.02.2019: Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar, mai ales în jumătatea sudică a țării. Excepție vor face regiunile intracarpatice unde cantitățile de precipitații vor fi în general normale pentru această perioadă.

Săptămâna 11.02.2019 – 18.02.2019: Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele specifice acestei săptămâni, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile extracarpatice și apropiate de normalul perioadei în rest.

Amintim că, în  perioada 28 ianuarie – 05 februarie, pe teritoriul țării este valabilă avertizarea cod galben de distrugere a gheții în bazinele acvatice.

Astfel, în râurile și bazinele acvatice din țară se prognozează  distrugerea  treptată а formațiunilor de gheață.  Gheața va fi subțire, fragilă şi îmbibată cu apă, prezentând un pericol major pentru cei care se vor aventura să iasă pe aceasta.

Fluxul de știri
0