Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă alertă meteo: Avertizare de ultimă oră a meteorologilor

© Sputnik / Евгений ПанасенкоТуман
Туман - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii au emis astăzi o nouă avertizare cod galben de condiții meteo complicate. Conducătorii auto trebuie să fie deosebit de prudenți.

CHIȘINĂU, 29 ian – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o nouă avertizare meteorologică, de ceață densă cu vizibilitate redusă.

Зима - Sputnik Moldova
Prognoza meteo actualizată: Cum va fi vremea în luna februarie

Astfel, în următoarele ore, se va produce ceaţă cu vizibilitatea de 200 m şi mai puţin. Aceasta se va menține noaptea și dimineață pe 30 ianuarie.

Totodată, meteorologii au emis luni o avertizare hidrologică de cod galben, valabilă în perioada 28 ianuarie - 5 februarie 2019.

Fenomenul prognozat este distrugerea gheții în râurile și bazinele acvatice din țară. În contextul creșterii temperaturilor, formațiunile de gheață se vor distruge treptat.

Specialiștii avertizează că gheața va fi subțire, fragilă şi îmbibată cu apă, iar ieșirea pe aceasta va prezenta pericol sporit.

Sunt atenționați în special pescarii amatori să fie prudenți și părinții să-și supravegheze copiii.

Fluxul de știri
0