Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii angajați în Franţa vor primi un bonus special, de până la 1500 de euro

© Sputnik / ВАЛЕРИЙ МЕЛЬНИКОВOrașele lumii. Paris
Orașele lumii. Paris - Sputnik Moldova
Abonare
Aproximativ 90 de companii din Franţa au decis să le acorde angajaţilor bonusuri speciale care pot ajunge până la 1500 de euro. Măsura a fost luată de preşedintele Emmanuel Macron ca răspuns la mişcarea „vestelor galbene”. Până la ce dată angajaţii vor primi bonusurile.

BUCUREŞTI, 28 ian – Sputnik, Doina Crainic. Aproximativ 90 de companii din Franţa au decis deja să acorde această primă, suma medie fiind de 578 de euro, scopul fiind de a mări puterea de cumpărare angajaţilor.

În special grupurile de companii precum La Poste, SNCF, RATP, BNP Paribas, Engie, Amazon, Fnac-Darty, Bouygues și Orange au anunțat plata unui bonus excepțional către angajații lor, potrivit nouvelleviepro.f

Suma variază de la 150 la 1500 de euro, suma medie fiind de 578 de euro. 17% dintre aceste companii au decis să plătească prima tuturor angajaților; un număr mai mare dintre prime (31%) sunt rezervate angajaților care câștigă mai puțin de trei SMIC (salarii minime interprofesionale) pe an.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Matteo Salvini, către francezi: Nu mai votați cu partidul lui Emmanuel Macron

Printre măsurile de urgență luate de preşedintele Emmanuel Macron ca răspuns la furia „vestelor galbene” se numără şi cea a primei speciale care conferă mai multă putere de cumpărare angajaţilor. Adoptată de Senat, scopul ei este de a încuraja companiile să le acorde un bonus excepțional tuturor angajaților sau celor a căror remunerație este sub un anumit plafon.

Data plăţii acestor bonusuri este până la 31 martie 2019. Această primă este scutită de la contribuțiile sociale și impozitul pe venit. Totuşi, nu poate fi folosită ca un substitut pentru creșterile salariale sau primele stipulate într-un contract de salarizare, în contractul de muncă sau pentru practicile care sunt deja în vigoare în cadrul companiei.

Fluxul de știri
0