Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Propagarea fascismului în Moldova va fi pedepsită conform legii

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Dodon este decis să pună capăt propagării fascismului în Republica Moldova - detalii.

CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Președintele Igor Dodon va înainta mai multe inițiative legislative privind interzicerea definitivă a propagării fascismului în Republica Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful statului de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

”În calitate de președinte al țării, în curând, voi înainta mai multe inițiative legislative cu privire la interzicerea definitivă a propagandei fascismului în Republica Moldova și tragerea la răspundere a celor care promovează aceste idei”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Зарубежные страны. Германия. Берлин - Sputnik Moldova
În Germania ar putea fi înființată funcția de comisar pentru antisemitism

El a mai spus că, în timpul vizitei sale în Israel din luna decembrie, a primit numeroase apeluri din partea evreilor originari din Moldova, care l-au rugat să contribuie la amenajarea terenului pe care se află cimitirul evreiesc din municipiul Bălți. Președintele le-a promis că va depune toate eforturile nu doar pentru realizarea acestor lucrări, dar și pentru construcția Muzeului de Istorie a Evreilor din Moldova.

Anterior, Guvernul a aprobat o hotărâre privind condamnarea antisemitismului și promovarea toleranței. Potrivit ministrului Justiției, Victoria Eftodi, această hotărâre reprezintă o manifestare publică suplimentară a intenției Republicii Moldova de a sprijini eforturile și de ași onora obligațiile ce-i revin în calitate de membru sau cu statut observator în diverse organizații internaționale a căror misiune este protecția drepturilor omului și combaterea oricăror forme de discriminare.

Fluxul de știri
0