Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În Germania ar putea fi înființată funcția de comisar pentru antisemitism

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaЗарубежные страны. Германия. Берлин
Зарубежные страны. Германия. Берлин - Sputnik Moldova
Abonare
În Germania ar putea fi înființată funcția de comisar pentru antisemitism în contextual protestelor anti-israliene legate de statutul orașului Ierusalim

CHIȘINĂU, 17 dec — Sputnik. Ministrul de Interne al Germaniei, Thomas de Maizière, a propus introducerea funcției de comisar pentru antisemitism în structura noului guvern.

Nicolae Afanas - Sputnik Moldova
Afanas: Trump ar putea veni cu o contradeclarație în privința Ierusalimului

"Eu cred că înființarea funcției de comisar pentru antisemitism este una corectă nu doar din cauza ultimelor incidente", a povestit acesta publicației Bild am Soontag.

Anterior, guvernul a condamnat acțiunile antisemite și antiisrailene care au avut loc în orașele germane după recunoașterea de către Trump a Ierusalimului în calitate de capitală a Israelului. Așa, în sectorul Neukölln al Berlinului demonstranții au incendiat steagurile Israelului în semn de protest față de decizia președintelui american.

Măsura introducerii funcției de comisar, potrivit publicației, a fost susținută și de experții independenți din MAI.

"Este vorba de creșterea cazurilor unor remarci defăimătoare, glume nepotrivite și comportament discriminatoriu în raport cu cetățenii de origine evreiască. Nu vom permite niciodată antisemitismului să cuprind Germania", a menționat ministrul.

Referindu-se la protestele recente din Germania, politicianul a cerut adoptarea unor sancțiuni mai dure împotriva celor care participă la astfel de acțiuni. "Nu vom accepta arderea publică a steagurilor țării", a menționat el.

Fluxul de știri
0