Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vicepreședintele Knessetului: Republica Moldova continuă să fie patria mea

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaAndrian Candu cu Vicepreședinta Knessetului Statului Israel, Tali Ploskov
Andrian Candu cu Vicepreședinta Knessetului Statului Israel, Tali Ploskov - Sputnik Moldova
Abonare
Marți, 29 ianuarie, Parlamentul de la Chișinău, în parteneriat cu Comunitatea evreiască din Moldova și Guvernul Republicii Moldova, organizează un program de acțiuni dedicat comemorării victimelor Holocaustului. La eveniment participă vicepreședintele Parlamentului izraelian, care este originar din Bălți.

CHIȘINĂU, 28 ian – Sputnik. Noile perspective de colaborare parlamentară între Republica Moldova și Statul Israel au fost discutate de președintele Parlamentului, Andrian Candu, cu vicepreședintele Knessetului Statului Israel, Tali Ploskov, aflată într-o vizită în Republica Moldova. 

Igor Dodon și Reuven Rivlin - Sputnik Moldova
Dodon: Israel, un model de țară care-și promovează interesele naționale

În cadrul întrevederii a fost discutat și programul de acțiuni dedicate comemorării victimelor Holocaustului, care vor fi organizate marți, 29 ianuarie, de  Parlament în parteneriat cu Comunitatea evreiască din Moldova și Guvernul Republicii Moldova.

”Vă mulțumim că ați acceptat invitația noastră de a participa la evenimentele de mâine dedicate memoriei Holocaustului. Este în premieră când autoritățile pregătesc un program complex, pe durata întregii zile”, a declarat Candu.

Tali Ploskov l-a invitat pe președintele Parlamentului să efectueze o vizită în Israel. Vicepreședintele Knessetului a menționat că va depune eforturi pentru a intensifica relațiile interparlamentare și a le consolida la nivel de proiecte concrete.

”Republica Moldova continuă să fie patria mea, de aceea urmăresc cu atenție evoluțiile din țară și constat unele progrese. Există potențial încă nevalorificat în relațiile moldo-israeliene și voi pleda pentru intensificarea lor, inclusiv pentru ca Republica Moldova să devină o destinație turistică care să fie apreciată de cetățenii din Israel”, a declarat Tali Ploskov.

Vicepreședintele Knessetului se află în vizită în Republica Moldova în perioada 28-30 ianuarie. Tali Ploskov, care este și Copreședinta Grupului parlamentar de prietenie Israel – Moldova, este originară din Bălți.

Fluxul de știri
0