Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon: Israel, un model de țară care-și promovează interesele naționale

© Photo : Igor DodonIgor Dodon și Reuven Rivlin
Igor Dodon și Reuven Rivlin - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului, Igor Dodon, consideră că Israel reprezintă ”un model al țării care promovează o politică externă independentă cu strictă respectare a intereselor naționale”.

CHIȘINĂU, 18 dec - Sputnik. Relațiile bilaterale dintre Moldova și Israel au fost discutate de președintele Igor Dodon cu omologul său Reuven Rivlin, în cadrul vizitei sale în Israel.

Politica

”Colaborarea între cele două țări necesită o dinamizare, în special, în domeniul comercial-economic, potențialul căruia deocamdată nu este valorificat pe deplin. De asemenea, există perspective bune pentru dezvoltarea turismului, dat fiind faptul că în Israel locuiesc câteva zeci de mii de oameni originari din Moldova și cei care activează în baza contractelor de muncă”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook, precizând că este prima vizită oficială în Israel a șefului statului moldav după o pauză de 14 ani.

Totodată, în contextul cooperării și securității regionale, președintele a constatat existența unei poziții comune în privința condamnării terorismului internațional și a antisemitismului.

Șeful statului a ținut să sublinieze că Israelul este un model pentru Republica Moldova în promovarea unei politici externe echilibrate și a celei interne în interesul național al țării, accentuând importanța păstrării statutului de neutralitate în procesul de reglementare pașnică a chestiunii transnistrene.

”Israelul reprezintă un model al țării care promovează o politică externă independentă cu strictă respectare a intereselor naționale”, a declarat Dodon.

În încheiere, Igor Dodon la invitat pe Reuven Rivlin să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0