Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Îngrozitor: Iată ce riști să cumperi la Piața Centrală din Capitală

© Sputnik / Мирослав РотарьЦентральный рынок
Центральный рынок - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Captură impresionantă a polițiștilor din Chișinău - pește viu, în valoare de circa 120 000 lei, adus prin contrabandă din Ucraina și păstrat în condiții insalubre.

CHIȘINĂU, 6 feb — Sputnik. O cantitate enormă de pește de proastă calitate urma să ajungă pe mesele consumatorilor prin intermediul piețelor din Capitală.

Ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai Poliţiei municipiului Chişinău, au depistat în oraşul Ialoveni un bazin acvatic în care era depozitat peşte viu, în lipsa actelor veterinare şi a actelor de provenienţă. Acesta era adus în ţară din Ucraina, ocolind posturile vamale interne.

Mai mult decât atât, peștele era păstrat în condiţii antisanitare şi ulterior era vândut cumpărătorilor în pieţele din Capitală. În acest context, poliţiştii au depistat la Piața Centrală mai multe puncte de comercializare a peştelui viu, fără acte de provenienţă, care aparţineau aceluiași agent economic.

La faţa locului au fost solicitaţi atât angajaţii IP Ialoveni cât şi reprezentanţii ANSA, care au întocmit actele de constatare.

"Medicii din cadrul ANSA au emis decizie de nimicire a peştelui în cantitate de 3570 kg, întrucât peştele nu era bun pentru consum. Valoarea produselor ridicate constituie circa 120 000 lei", precizează Poliția Capitalei într-un comunicat.

În prezent sunt acumulate toate materialele și probele necesare în vederea tragerii la răspundere a factorilor de decizie. Agentul economic riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 15 000 lei.

Poliţia Capitalei le recomandă cetăţenilor să procure produse doar din magazinele autorizate

Fluxul de știri
0