Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Brexit: Parlamentul European ar putea să nu aprobe un acord de ieșire a UK din UE

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Parlamentul European nu va aproba un acord de ieșirea Marii Britanii din UE în cazul în care acesta nu va da asigurări că între Irlanda și Irlanda de Nord nu va apărea o frontieră „dură”.

CHIȘINĂU, 25 ian – Sputnik. Grupul coordonator pentru problemele Brexit din cadrul Parlamentului European (PE) a declarat joi că PE nu va aproba un acord de ieșire a Marii Britanii din UE, dacă acesta nu va prevedea un mecanism asiguratoriu care va permite evitarea apariției unei frontiere între Irlanda și Irlanda de Nord după „divorț”.

Grupul coordonator din EP, responsabil pentru Brexit, care este condus de Guy Verhofstadt, s-a reunit joi într-o ședință în cadrul căruia a evaluat ultimele evenimente din Marea Britanie legate de acordul pentru ieșirea din comunitatea europeană.

Brexit - Sputnik Moldova
Post-Brexit: Soarta moldovenilor din Marea Britanie - Drepturile după ieșirea UK din UE

“Grupul a subliniat că, după respingerea Acordului în Camera Comunelor și declarației politice de ieșire din UE, guvernul Marii Britaniei trebuie să lucreze împreună cu toate partidele politice din Cameră pentru a depăși starea de impas. Acesta așteaptă ca partea britanică să revină cât mai rapid cu niște propuneri pozitive și viabile în ceea ce privește acțiunile următoare”, se spune în declarație.

Grupul a confirmat că „acordul de ieșire este unul echitabil și nu poate fi revizuit”.

“Acest lucru vizează în special mecanismul „Backstop”, pentru că el garantează că nu va fi stabilită o frontieră dură pe insula Irlanda în condițiile păstrării unei piețe comune. Iată de ce grupul coordonator insistă asupra faptului că, fără o astfel de variantă, Parlamentul European nu va aproba acordul de ieșire din UE”, se spune în comunicat.

Fluxul de știri
0