Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A expirat termenul de depunere a dosarelor pentru alegerile parlamentare din 24 februarie

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы
Местные выборы - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, 24 ianuarie 2019, a avut loc ultima tragere la sorți pentru candidații la funcția de deputat în circumscripția națională.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit ordinea prealabilă de înscriere în buletinul de vot a doi potențiali concurenți electorali. Aceștia au depus, pe parcursul zilei de astăzi, 24 ianuarie 2019, documentele necesare în vederea înregistrării candidaților la funcția de deputat pe circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Местные выборы - Sputnik Moldova
Societate
Cum vor vota alegătorii din stânga Nistrului: Decizia luată astăzi de CEC

În urma tragerii la sorți, Comisia Electorală Centrală a stabilit ordinea lor prealabilă de înscriere în buletinul de vot, după cum urmează:

Partidul Politic Partidul Verde Ecologist– poziția a 14-a;

Partidul Liberal - poziția a 15-a.

Conform Codului Electoral, Comisia examinează dosarele depuse și efectuează înregistrarea candidaților desemnați în decursul a cel mult 7 zile de la data primirii actelor. Ordinea de înscriere în buletin rămâne definitivă numai după înregistrarea la CEC în calitate de concurenți electorali, în circumscripția națională, la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Totodată, Comisia anunță că termenul de depunere a dosarelor pentru înregistrarea concurenților electorali pentru alegerile parlamentare și a participanților la referendumul republican consultativ a expirat azi, 24 ianuarie 2019. Până în prezent, CEC a înregistrat 9 concurenți electorali în circumscripția națională, dintre care 8 partide politice și un bloc electoral, iar dosarele a 6 candidați la funcția de deputat se află în proces de examinare.

Totodată, pentru referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, CEC a înregistrat 2 participanți/competitori, unul cu opțiunea PENTRU, altul cu opțiunea CONTRA, iar alte 4 cereri se află în curs de examinare.

Fluxul de știri
0