Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum vor vota alegătorii din stânga Nistrului: Decizia luată astăzi de CEC

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы
Местные выборы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele sate din Căușeni a fost stabilită organizarea a 47 de secții de votare la alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie.

CHIȘINĂU, 19 ian - Sputnik. Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit astăzi, 19 ianuarie, organizarea secţiilor de votare pentru alegătorii din localitățile din stânga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni, pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Местные выборы - Sputnik Moldova
Societate
Unii alegători nu vor putea vota pe circumscripția uninominală

Pentru circumscripția uninominală nr. 47, orașele Camenca, Rîbnița, Dubăsari și Grigoriopol vor fi organizate 22 secții de votare, iar pentru circumscripția uninominală nr. 48, orașul Slobozia, municipiile Tiraspol și Bender – 25 secții de votare.

Ministerul Afacerilor Interne, în baza atribuțiilor ce îi revin conform prevederilor Codului electoral, va întreprinde toate măsurile necesare privind menținerea ordinii publice în localitățile unde îşi vor avea sediul secţiile de votare constituite.

Totodată, în scopul garantării securității procesului de votare la secţiile de votare din localitățile aflate în Zona de Securitate, Comisia Electorală Centrală face apel către observatorii naţionali, internaționali şi Comisia Unificată de Control în vederea monitorizării desfășurării pașnice a procesului electoral în cadrul secţiilor de votare respective.

Fluxul de știri
0