Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se schimbă președintele la Curtea de Conturi

© Photo : Parlamentul Republicii MoldovaAndrian Candu cu Veaceslav Untila, președintele Curții de Conturi
Andrian Candu cu Veaceslav Untila, președintele Curții de Conturi - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului i-a solicitat Comisiei economie, buget și finanțe să organizeze un concurs public pentru identificarea candidaților la funcția de Președinte al Curții de Conturi.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a solicitat Comisiei economie, buget și finanțe să organizeze un concurs public pentru identificarea candidaților la funcția de Președinte al Curții de Conturi. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii pe care a avut-o astăzi cu fostul președinte al Curții de Conturi, Veaceslav Untilă, promovat în funcția de Director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică.

Рабочее место - Sputnik Moldova
Republica Moldova
A fost aleasă conducerea ANRE

Conform legii, candidații selectați în urma concursului vor fi propuși plenului Parlamentului pentru numirea în funcția de Director al Consiliului de administrație al ANRE. Totodată, deputații, la propunerea Președintelui Parlamentului, vor învesti în funcţia de director general unul dintre directorii Consiliului de Administraţie aflaţi în exerciţiu sau selectaţi prin concurs.

Candidații care au obținut cel mai mare punctaj în concursul desfășurat pentru funcțiile vacante de Director al Consiliului de administrație al ANRE sunt Ștefan Creangă, Veaceslav Untila, Octavian Calmâc și Eugen Carpov.

Cele cinci funcții de director au devenit vacante după ce oficialii și-au prezentat demisia la sfârșitul anului trecut. Potrivit legislației, ANRE este condusă de un Consiliu de Administraţie format din cinci directori, numiți pentru un mandat de șase ani.

Fluxul de știri
0