Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, șoferi: Drumuri închise din cauza ninsorii - Foto

© Photo : Facebook / INPZăpadă pe carosabil în nordul ţării
Zăpadă pe carosabil în nordul ţării - Sputnik Moldova
Abonare
Ninge în toată țara: Iată cum se circulă pe drumurile naționale în momentul de față.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Continuă să ningă în toată țara, iar pe drumuri se circulă cu dificultate. 

Poliția de Patrulare - Sputnik Moldova
Greul abia începe: Mai multe accidente pe drumurile din țară

Inspectoratul Național de Patrulare informează că pe drumul Cahul-Giurgiulești a fost stopată circulația camioanelor, timp de o oră, din motiv că carosabilul este acoperit cu gheață și se circulă cu dificultate. Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele care prelucrează partea carosabilă cu material antiderapant.

INP le solicită șoferilor să evite pe cât posibil deplasarea în această perioadă pe drumul menționat. Atenționarea se referă mai ales la mașinile de mare tonaj, în special cele care nu sunt echipate pentru condiții de iarnă.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare mentionează că ofițerii de patrulare se află pe șoselele din țară și sunt pregătiți pentru a interveni în caz de necesitate.

În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii au intervenit în 18 situații pentru deblocarea și tractarea mijloacelor de transport de pe drumurile din țară.

Administrația de Stat a Drumurilor precizează că la lucrările de împrăștiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 340 de unități de tehnică și 580 de persoane, fiind împrăștiate 1.300 tone de material antiderapant.

Șoferii au avut nevoie de ajutorul salvatorilor pe drumurile din raioanele Râșcani, Ungheni, Hâncești, Șoldănești, Edineț, Soroca, Călărași, Rezina, Cahul, UTA Găgăuzia, dar și municipiul Chișinău.

Oamenii legii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație, indicatoarele rutiere și nu să pornească neechipați la drum.

În aceste condiții, șoferii sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

Fluxul de știri
0