Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Greul abia începe: Mai multe accidente pe drumurile din țară

© Photo : INPPoliția de Patrulare
Poliția de Patrulare - Sputnik Moldova
Abonare
De ieri, ninge neîntrerupt în toată țara, iar meteorologii au anunțat că în zilele următoare precipitațiile se vor intensifica. Transportul circulă cu dificultate din cauza zăpezii acumulate pe carosabil și au avut loc mai multe accidente rutiere.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare informează că în momentul de față nu sunt drumuri locale și naționale blocate. Totuși, din cauza ninsorii care a căzut pe parcursul nopții, acestea au fost acoperite de zăpadă, astfel că transportul circulă cu dificultate.

Și Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că circulația pe drumurile naționale este asigurată. Se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, în procesul tehnologic fiind antrenate în prezent 325 utilaje speciale și 368 muncitori rutieri.

Echipajele de patrulare însoțesc autospecialele pentru deszăpezirea drumurilor și presărarea materialului antiderapant.

Potrivit Poliției, în timp de a 24 ore, 457 de ofițeri de patrulare au activat în regim sporit pe întreg teritoriul țării și au intervenit la deblocarea din zăpadă a 14 unități de transport în care se aflau mai mulți oameni.

Машина застряла в снегу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vremea se schimbă radical: Avertismentul autorităților

Totodată, polițiștii de patrulare constată că, în pofida timpului da afară, șoferii continuă să conducă cu viteză excesivă. Astfel, peste 100 de șoferi au fost depistați în trafic în timp ce conduceau cu viteză peste limita admisă.

În ultimele 24 de ore au avut loc opt accidente rutiere soldate cu opt persoane care au suferit diverse traumatisme.

În acest context, INP le reamintește conducătorilor auto, pentru a câta oară, să conducă cu viteză redusă și să nu pornească la drum fără să-și echipeze autovehiculul cu pneuri corespunzătoare. Dacă autovehiculul începe să derapeze, nu se frânează.

În mod obligatoriu, șoferii trebuie să verifice starea instalaţiei de încălzire, a nivelul antigelului, a ştergătoarelor de parbriz şi a jetului de apă.

De asemenea, să verifice starea frânelor, să nu uite că autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip.

Pentru deplasările în afara localităţilor, conducătorii auto trebuie să-și alimenteze autovehiculul cu suficient carburant și să aibă în mașină o pătură.

Ar fi util ca șoferii să aibă la ei o lanternă de buzunar și un termos cu ceai, iar bateria telefonului să fie încărcată ca să puteți suna în caz că aveți nevoie de ajutor.

În cazul în care vă aflați într-o dificultate și aveți nevoie de ajutor nu ezitați să solicitați susținerea celui mai apropriat echipaj de patrulare s-au sunați la 112.

Fluxul de știri
0