Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mai sunt câteva ore în care cei care vor să devină deputați pot depune actele la CEC

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание ЦИК
Заседание ЦИК - Sputnik Moldova
Abonare
Până la această oră, pentru alegerile parlamentare din februarie 2019 au fost înregistrați șapte candidați electorali în circumscripția națională și 222 în circumscripția uninominală.

CHIȘINĂU, 24 ian – Sputnik. Astăzi, 24 ianuarie, este ultima zi de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova și a participanților/competitori la referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019.

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Premieră la alegeri: Ce se schimbă în procesul de votare de peste hotarele țării

Astfel, până la ora 17.00, organele electorale, Comisia Electorală Centrală (CEC) și consiliile electorale de circumscripție uninominale (CECEU), vor recepționa dosarele pentru înregistrarea candidaţilor la funcția de deputat în circumscripția națională și, respectiv, în circumscripțiile uninominale.

”În cazul în care doi sau mai mulţi pretendenți vor depune actele spre înregistrare în această zi, la ora 18.00, organul electoral se va convoca pentru a organiza tragerea la sorţi și stabilirea ordinii prealabile de înscriere a potențialilor candidați în buletinul de vot”, a declarat președintele CEC, Alina Russu.

Până la această oră, CEC a înregistrat în circumscripția națională șapte concurenți electorali. Este vorba de PDM, Blocul ”ACUM” DA-PAS, PCRM, PSRM, Partidul Politic ”Șor”, Partidul Politic ”Mișcarea Antimafie” și Partidul Politic ”Partidul Nostru”.

Alegeri în Moldova: Detaliile la care trebuie să fii atent când intri în secția de votare>>>

Alte șase dosare sunt în curs de examinare. CEC va examina astăzi în ședință demersurile de înregistrare în calitate de candidați în circumscripția națională a trei dintre aceste partide. Este vorba de PNL, Partidul ”Voința Poporului” și Partidul ”Casa Noastă – Moldova”.

În circumscripțiile electorale uninominale, de către CECEU-ri au fost înregistrați – 222 de candidați.

Totodată, pentru referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019, CEC a înregistrat doi participanți/competitori, unul cu opțiunea PENTRU, altul cu opțiunea CONTRA, iar alte 3 cereri se află în curs de examinare.

Fluxul de știri
0