Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Totalurile întâlnirii dintre Dodon și Krasnoselski - Video

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Igor Dodon a oferit mai multe detalii despre discuția purtată astăzi cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski.

CHIȘINĂU, 25 dec - Sputnik. Marți, președintele Igor Dodon a avut o nouă întrevedere cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Cei doi au și-au exprimat mulțumirea privind consolidare încrederii pe ambele maluri ale Nistrului.

”Am avut un dialog detaliat despre perspectivele de dezvoltare a programului de măsuri în vederea consolidării încrederii, precum și a eventualelor acțiuni care vor contribui la crearea condițiilor necesare pentru trecerea la procese mult mai importante, legate de identificarea unui model cuprinzător și definitiv de reglementare a conflictului transnistrean”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Astfel, din cele 8 puncte propuse în „Pachetul de măsuri” au fost realizate 6. În continuare, se lucrează pentru realizarea celorlalte două puncte. Este deosebit de important să menționăm că toate deciziile luate au fost îndreptate mai întâi de toate în apărarea intereselor oamenilor de rând și ale agenților economici de pe ambele maluri ale Nistrului.

Potrivit șefului statului, a avut loc un schimb de opinii despre înțelegerile obținute între conducerea Moldovei și cea a Rusiei în privința simplificării substanțiale a regimului migraționist pentru locuitorii Moldovei. Totodată, au fost discutate noile posibilități de dezvoltare a relațiilor comerciale cu Rusia, în contextul anulării de la 1 ianuarie 2019 a taxelor vamale pentru un șir de poziții ale produselor agroalimentare din Moldova, acest lucru fiind și în interesul agenților economici din regiunea transnistreană.

Президент Игорь Додон и руководитель Приднестровья Вадим Красносельский - Sputnik Moldova
Politică
Chestiunea transnistreană: Dodon se va întâlni cu Кrasnoselski

Părțile au reconfirmat importanța menținerii actualei operațiuni de pacificare ca factor de susținere a stabilității și liniștii în Zona de Securitate. Totodată, președintele Dodon și-a exprimat încrederea că pacificatorii vor contribui la crearea unei atmosfere benefice pentru asigurarea dreptului necondiționat al tuturor cetățenilor Republicii Moldova la libera exprimare a voinței în cadrul alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019.

Igor Dodon a anunțat despre inițiativa comună privind oportunitatea organizării unei ședințe în formatul de negocieri „5+2”, care ar contribui la consolidarea ulterioară a potențialului în vederea apropierii pozițiilor tuturor participanților la negocieri pentru consolidarea încrederii între părți și soluționarea problemelor existente.

Fluxul de știri
0