Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important pentru șoferi: În Bulgaria a intrat în vigoare un nou tip de vinietă

© REUTERS / Stoyan NenovBulgaria, autostradă - Imagine Simbol
Bulgaria, autostradă - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
În Bulgaria, vehiculele comerciale vor putea plăti taxa de drum doar într-un singur mod.

CHIȘINĂU, 23 ian - Sputnik. Bulgaria a înlocuit vinieta clasică cu un sistem de plată electronic pentru vehiculele comerciale cu o masă totală de peste 3.5 tone.

Ce presupune noul tip de vinietă

Din 1 ianuarie 2019, vehiculele comerciale cu masa totală mai mare de 3,5 tone vor putea plăti taxa de drum în Bulgaria numai electronic, transmite Infotrucker.ro.

Singura excepție este pentru camioanele care au deja un autocolant achiziționat în 2018 valabil și în 2019, care-l vor putea utiliza până la 15 august 2019, ora 23:59. După această dată, în Bulgaria, va intra în vigoare sistemul de taxare electronică a camioanelor bazată pe sistemul GNSS (Global Navigation Satellite System).

În cazul în care valabilitatea autocolantul depășește data de 15 august 2019, recomandarea autorităților bulgare este ca perioada rămasă să fie convertită în vinietă electronică.

Ambuteiaj, transport, транспорт, пробки - Sputnik Moldova
Societate
Important pentru șoferii care procură vinieta. Ce pot păți dacă nu au acest act

Vehiculele care nu au o vinietă valabilă vor trebui să plătească o taxă de compensare care le va permite să călătorească doar în ziua respectivă.

Suma acestei taxe este de 70 de leva, puțin peste 35 de euro pentru autoturisme, 125 de leva (63.91 de euro) pentru vehicule de până la 12 tone și 175 de leva (89.48 de euro) pentru vehicule cu masa totală mai mare de 12 tone.

În caz de neplată, amendă este de 300 de leva (153.41 de euro).

Multiple posibilități de achiziție

Vinieta electronică poate fi achiziționată pe Internet prin intermediul Bgtoll.bg, prin aplicația Bgtoll App (disponibilă atât în Google Play cât și App Store) sau de la punctele de vânzare.

Fluxul de știri
0