Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru șoferii care procură vinieta. Ce pot păți dacă nu au acest act

© Sputnik / Rodion ProcaAmbuteiaj, transport, транспорт, пробки
Ambuteiaj, transport, транспорт, пробки - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Neachitarea vinietei, se pedepsește cu amenzi prevăzute în Codul Contravențional al Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 6 apr – Sputnik. Întreprinderea de Stat  „Administrația de Stat a Drumurilor” atenționează posesorii mijloacelor de transport neînmatriculate în Republica Moldova despre achitarea obligatorie a taxei pentru folosirea drumurilor —vinieta, pe toată perioada aflării acestora pe teritoriul Republicii Moldova. Neachitarea vinietei, se pedepsește cu amenzi prevăzute în Codul Contravențional al Republicii Moldova.

Postul Vamal Costești - Sputnik Moldova
Societate
Din data de 1 septembrie, atenție mare la cum vă purtați în zonele de control vamal

Totodată, autovehiculele înmatriculate în străinătate se pot afla pe teritoriul țării 180 de zile cumulativ în decursul a 12 luni consecutive.

Mijloacele de transport înmatriculate în străinătate introduse pe teritoriul țării de către persoanele fizice cu domiciliul în orice stat străin și care dețin permis de conducere emis în țara în care au domiciliu, declarate prin acțiune, se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen mai mare de 180 de zile cu achitarea taxei de 180 de euro pentru fiecare perioadă consecutivă de 180 de zile, inclusiv perioadele incomplete ce urmează după primele 180 de zile.

Vinieta poate fi procurată la bancă,  la terminalele de plată dar și online, accesând paginile web www.vinieta.gov.md sau www.evinieta.gov.md, prin intermediul Serviciului Guvernamental de plăți electronice (MPay). În cazul completării formularului de plată a vinietei de către operatorii băncii, beneficiarii achită pentru acest serviciu un comision de 7 lei sau 1,5 la sută din taxa achitată. Confirmările de plată a vinietei, se păstrează pe toată perioada aflării pe teritoriul țării.


Fluxul de știri
0