Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea se schimbă radical: Avertismentul autorităților

© Sputnik / Yana ZaharovaМашина застряла в снегу
Машина застряла в снегу - Sputnik Moldova
Abonare
Condiții meteo dificile în următoarea perioadă – Poliția a venit cu mai multe recomandări pentru conducătorii auto.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. În Moldova revin precipitațiile, pe alocuri puternice. Mâine sunt așteptate ninsori în toată țara, iar în următoarele zile acestea se vor intensifica.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, precipitațiile vor ține până la sfârșitul acestei săptămâni. În centrul și sudul țării acestea vor fi mixte, sub formă de ploaie și ninsoare.

Temperaturile nocturne vor coborî mâine până la -5..-7 grade Celsius. Ziua însă acestea vor crește până la valori maxime de +3..+5 grade. În zilele următoare se va mai răci, însă neesențial.

Precipitațiile mixte, dar și temperaturile pozitive din timpul zilei vor favoriza formarea ghețușului pe drumuri. În acest context, Poliția Națională a venit astăzi cu mai multe recomandări de care ar trebui să țină cont conducătorii auto.

Astfel, aceștia trebuie să aibă mașinile echipate cu pneuri de iarnă și să verifice starea frânelor.

Deszăpezirea și circulația transportului - Sputnik Moldova
Condiții meteo complicate în următoarea perioadă: Vremea în ianuarie și februarie

Poliția menţionează că în localităţi, pe poduri, pe drumurile umbrite sau la semafoare suprafaţa este de regulă mai alunecoasă, de aceea este recomandată folosirea frânei de motor şi evitarea frânărilor bruşte.

De asemenea, autovehiculul trebuie dotat cu lanţuri antiderapante, lopată, racletă şi sac cu nisip.

Dacă autovehiculul începe să derapeze, nu se frânează.

”Trebuie să se corecteze deplasarea mașinii din virarea volanului şi a diminuarea vitezei de deplasare”, subliniază polițiștii.

Șoferii trebuie să conducă cu viteză redusă, chiar dacă starea drumului poate părea bună iniţial, deoarece pot apărea porţiuni cu gheaţă.

Totodată, pietonii sunt avertizați să traverseze strada la trecerile de pietoni, pentru că autovehiculele au nevoie de un spațiu mai mare de oprire pe carosabilul acoperit cu zăpadă sau gheață.

Poliția atenționează conducătorii auto să nu staţioneze sau să parcheze autoturismele pe marginea carosabilului, atât în Capitală, cât și pe drumurile din țară, pentru a permite intervenţia utilajelor de deszăpezire.

Fluxul de știri
0