Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: Căderea prețurilor la imobile este un dezastru

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaImbol - Imagine Simbol
Imbol - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul imobiliar Dumitru Taraburcă a vorbit pentru Sputnik Moldova despre factorii care influențează prețul locuințelor din țară.

CHIȘINĂU, 22 ian - Sputnik. Acum 20 de ani, un apartament bun în Chișinău putea fi cumpărat cu 17-18 mii de dolari. Ulterior s-a înregistrat o creștere rapidă a prețurilor, apoi - o scădere, iar în prezent urmărim o stabilitate relativă, cu o tendință spre declin treptat.

Expertul imobiliar Dumitru Taraburcă consideră că scăderea prețurilor imobiliare este un semnal prost, care indică lipsa de bunăstare a societății.

Blocuri, apartamente - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Cum să cumperi un apartament prin credit ipotecar și ce se întâmplă pe piața imobiliară

„Imobilul este un indicator al stabilității, un indicator al succesului. Cu cât este mai prestigios - cu atât mai de succes sunteți în viață. Creșterea prețurilor a fost cauzată de faptul că bunăstarea oamenilor a crescut. Oamenii au plecat peste hotare, au început să câștige bani, care le permiteau să cumpere imobile în Moldova”, a explicat expertul la Radio Sputnik Moldova.

Dumitru Taraburcă a numit factorii care influențează prețul la imobile - terenul, infrastructura și proprietățile fizice pentru îmbunătățire. Dar există, potrivit expertului, un al patrulea factor - devotamentul față de Patrie.

„Acest factor nici măcar nu este studiat, el este, pur și simplu, prezent. Oamenii pot plăti mai mult pentru imobile doar pentru că le place aici. La moment, Chișinăul anume așa și se dezvoltă. În cea mai mare parte, oamenii cumpără imobile aici doar datorită devotamentului față de Patrie”, a menționat expertul.

Fluxul de știri
0