Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă pe străzile Capitalei: Primăria vine cu mai multe detalii

© Sputnik / Miroslav RotariIarna
Iarna - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile locale îndeamnă șoferii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare pentru a permite utilajelor de deszăpezire să intervină eficient.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia creată în oraş, în contextul ninsorii căzute în timpul nopții.

În dimineața zilei de astăzi, în Capitală s-a circulă în condiții de iarnă, iar transportul public activează pe toate liniile municipale (cu mici abateri de la program, pe cursele spre localitățile suburbane).

Cum activează angajații Regiei „Exdrupo”

ÎM Regia „Exdrupo” a lucrat toată noaptea la deszăpezire – de la ora 23:00, cu 51 de utilaje, fiind împrăștiați 500 metri cubi de material antiderapant.

Poliția de Patrulare - Sputnik Moldova
Greul abia începe: Mai multe accidente pe drumurile din țară

Pe parcursul zilei, drumarii continuă intervenția pe străzile unde circulă transportul public, precum și pe arterele secundare.

Totodată, întreprinderea lucrează în toate cartierele orașului, în comun cu Inspectoratul Național de Patrulare.

Lucrările Regiei locativ-comunale

În acelaşi timp, Regia locativ-comunală a început lucrul de la ora 03:00, cu 36 de utilaje cu perie și lamă, inclusiv cu două autospeciale de la ora 24:00, pe străzile secundare.

Accident România, intervenţie SMURD - Sputnik Moldova
Societate
Și-au văzut moartea cu ochii: Moldoveni, implicați într-un grav accident în România

Regia locativ-comunală intervine la deszăpezire pe trotuare și pe trecerile de pietoni. De asemenea, circa 380 de muncitori activează în cartiere și la stațiile de așteptare, pentru a curăța zăpada și împrăștia substanțe antiderapante.

Îndemnul autorităților municipale

Autoritățile municipale îndeamnă cetățenii să utilizeze transportul public, în defavoarea mașinilor personale, iar automobiliștii să nu parcheze pe marginea străzilor și pe trotuare, pentru a evita aglomerarea traficului și a le permite utilajelor de deszăpezire să intervină în timp util.

De asemenea, agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile sunt chemați să-şi cureţe zăpada pe teritoriu unde activează.

 

Fluxul de știri
0