Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O categorie de persoane din Moldova vor primi un suport unic de la stat de 600 de lei

© Sputnik / Miroslav Rotariбанкноты номиналом 200 лей
банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Abonare
Copiii cu dizabilități, persoanele cu dizabilități din copilărie, persoanele cu dizabilități, persoanele vârstnice și persoane care și-au pierdut întreținătorul vor primi un suport unic de 600 de lei.

CHIȘINĂU, 22 ian – Sputnik. Legea cu privire la acordarea suportului unic unor beneficiari de pensii a fost publicată în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Clara Sorocean - Sputnik Moldova
Exclusiv: Ce trebuie să știe cetățenii care încă mai au carnete de muncă

Este vorba despre actul de angajare a răspunderii Guvernului în fața Parlamentului asupra proiectului de lege cu privire la acordarea suportului unic beneficiarilor de pensii, votat în decembrie anul trecut.

Potrivit documentului, suportul unic în cuantum de 600 lei va fi acordat și beneficiarilor de alocații de stat, a căror situație materială este similară cu cea a beneficiarilor vizați în lege. Un suport unic de 600 lei au primit beneficiarii de pensii stabilite până la 1 decembrie 2018, al căror cuantum lunar nu depășește 2000 lei.

De acest suport unic se vot bucura aproape 61 de mii de beneficiari. Este vorba despre copiii cu dizabilități, persoanele cu dizabilități din copilărie, persoanele cu dizabilități, persoanele vârstnice și persoane care și-au pierdut întreținătorul.

Cheltuielile sunt acoperite din contul și în limita transferurile de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale de stat.

Fluxul de știri
0