Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În Capitală nu mai poți merge nici la o întâlnire amoroasă: Riști să fii jefuit – Video

© Photo : Poliția Republicii MoldovaReținut fiind suspectați de jaf
Reținut fiind suspectați de jaf - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii din Strășeni și ofițerii Inspectoratului Național de Investigație, au reținut doi bărbați, ambii în vârstă de 29 de ani, originari din Strășeni și Călărași, care sunt suspectați de jaf, iar anterior aceștia au mai fost judecați pentru furt, tâlhărie, șantaj.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. La sfârșitul anului trecut, Poliția din Strășeni a fost sesizată că două persoane necunoscute ar fi pătruns pe timp de noapte într-o anexă a unei asociații obștești  din satul Cojușna, unde, agresând  paznicul, au furat mai multe bunuri (calculator, telefon mobil, centru muzical, alte obiecte și mijloace bănești) . Prejudiciul cauzat fiind de circa 30 000 de lei.

Cătușe - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
A cerut obiecte din aur de la o femeie, amenințând-o cu publicarea unor poze intime

În cadrul acțiunilor de investigație, polițiștii au stabilit că indivizii  practică o activitate infracțională de sustragere a bunurilor din avutul proprietarului, prin aplicarea violenței psihice sau fizice asupra victimelor.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, oamenii legii au stabilit că cei doi acționau conform unui plan bine stabilit. Racolau victimele prin intermediul rețelelor de socializare (bărbați), sub pretextul de a face cunoștință, apoi, prin abuz de încredere, convingeau victimele să se întâlnească acasă la ei. Aici, suspecții, prin aplicarea violenței fizice, deposedau clienții de bunuri.

La 16 ianuarie, a fost infiltrat un polițist sub acoperire, astfel a fost  organizată o întâlnire în sectorul Buiucani al Capitalei, unde suspecții au și fost reținuți.

Audiați de polițiști, suspecții și-au recunoscut vina.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru jaf. Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă  închisoare de la 3 la 6 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 25 000  la 500 000 de unități convenționale.

Fluxul de știri
0