Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Eveniment ignorat de presa mainstream: Au participat sute de mii de oameni - Video

© Photo : March for LiveMarș pentru Viață - 2019, SUA
Marș pentru Viață - 2019, SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Un eveniment ignorat cu desăvârșire de presa din țara noastră: Sute de mii de americani au participat la cea dea 46-a ediție a Marșului pentru Viață. Află ce mesaj le-a transmis participanților Donald Trump, dar și când va avea loc marșul în Moldova.

CHIȘINĂU, 21 ian - Sputnik, Cezar Salagor. În acest weekend, în SUA a avut loc un eveniment de anvergură, însă, din păcate, acesta a fost ignorat cu desăvârșire de presa de la noi. Este vorba de Marșul pentru Viață care s-a desfășurat la Washington D.C..

Tema marșului din acest an este "Unic din prima zi", pentru a sublinia că copii nenăscuți sunt ființe vii, complete și distincte, chiar din momentul conceperii.

În capitala SUA au venit sute de mii de americani. Iar pentru că presa americană mainstream au scris că la eveniment au participat ”mii de oameni”, cei de la asociația Students for live au realizat un clip video pentru a arăta numărul real al celor care au participat la acest eveniment menit să apere viața.

​​La eveniment a participat și vicepreședintele SUA, Mike Pence. Acesta a dat citire mesajului trimis de către Președintele Americii, Donald Trump.

”Aceasta este o mișcare fondată din dragoste, care se bazează pe distincția și demnitatea fiecărei vieți umane. Când ne uităm în ochii unui nou-născut vedem frumusețea sufletului uman și maiestuozitatea creației lui Dumnezeu. Știm că fiecare viață are valoare și merită protejată. Ca președinte voi apăra întotdeauna primul drept prevăzut în Declarația de Independență a Statelor Unite, dreptul la viață”, este menționat în mesajul președintelui american Donald Trump.

Trump le-a mulțumit americanilor care au venit din toată țara pentru a apăra viață. El le-a mulțumit în special tinerilor.

”Vom lucra împreună să salvăm viețile copiilor nenăscuți, pentru ca aceștia să aibă șansa de a trăi, iubi, prospera și realiza visele, să binecuvânteze națiunea noastră și să își atingă întregul potențial”.

La rândul său, vicepreședintele american Mike Pence le-a mulțumit și el tuturor celor prezenți pentru că luptă pentru dreptul la viață, însă i-a atenționat că ”avem mult de muncă așa că vă îndemnăm să fiți puternici, și să stați cu aceeași iubire și compasiune în apărarea vieții”, a declarat Pence.

Marșul pentru Viață în Moldova

A devenit deja o tradiție organizarea unui asemena eveniment și în țara noastră. Cea de-a V-a ediție a Marșului pentru Viață din țara noastră va fi organizat pe data de 23 martie. Anunțul a fost făcut de Asociația Pentru Viață din Moldova și va avea lozinca ”Unic din prima secundă”.

Totodată, precizăm că Anul 2019 a fost declarat de președintele țării drept Anul Familiei, iar lansarea oficială a acestuia avea loc până la sfârșitul lunii ianuarie.

În cadrul Congresului Mondial al Familiei, șeful statului a declarat că viitorul oricărei ţări și prosperarea statului depind nu doar de situaţia economică, dar şi de starea generală a societăţii, de situaţia demografică și cea în care sunt crescuți și educați copiii noștri.

De asemenea, autoritățile publice centrale și locale sunt încurajate să desfășoare acțiuni consacrate Anului Familiei, iar reprezentanții mass-media să reflecte pe larg acțiunile care vor fi organizate.

Avortul - principala cauză a morții în 2018

Agenția de presă a Patriarhiei Române, Basilica.ro, a publicat un articol în care atenționează asupra fenomenului avortului la nivel global, care a curmat peste 40 de milioane de vieți doar în 2018.

Дональд Трамп, Меланья Трамп и их сын Бэррон, 16 января 2007 года - Sputnik Moldova
Decizia lui Trump, care va isteriza adepții pro avort

Potrivit Breitbart News, aproape un sfert din toate sarcinile înregistrate la nivel global (23%) s-au încheiat prin avort, iar la fiecare 33 de copii născuți, 10 au fost avortați.

Gravitatea și amploarea acestui flagel la nivel global a dus la apariția a numeroase ONG-uri și la organizarea a mai multe manifestări pro-viață în întreaga lume.

Potrivit UNFPA, numărul avorturilor rămâne a fi de circa 1,5-2 ori mai mare decât în țările Europei de Vest. Ultimele date ale Organizației Mondiale a Sănătății (pentru anul 2011) arată că în țara noastră la 10 nașteri revin 4 avorturi.

Fluxul de știri
0