Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Sunt sau nu moldovenii interesați de cumpărăturile online: Iată ce arată statisticile

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaCarduri bancare
Carduri bancare - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovenii apelează tot mai des la site-urile specializate pentru a-și achiziționa produse pentru casă, articole vestimentare sau încălțăminte.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Nu găsești niciodată timp suficient pentru a merge la cumpărături. Ritmul zilnic de muncă nu îți permite să pierzi ore întregi prin magazine. Acest lucru ar putea deveni o îngrijorare atunci când faci parte dintr-o societate bazată pe consum.

Telefon mobil - Sputnik Moldova
Societate
Pericolul folosirii datelor bancare în aplicațiile mobile - detalii

Așadar, din ce în ce mai mulți oameni aleg să își cumpere lucruri online. Pornesc ușor într-un tur virtual unde pot găsi tot de ce au nevoie, doar la un click distanță.

Plățile online sunt în creștere - moldovenii se adaptează tot mai mult la acest stil de viață.  

Conectați într-un număr din ce în ce mai mare la internet, moldovenii rămân încă în urmă față de ceilalți europeni la capitolul cumpărături online. Cu toate acestea, potrivit unui studiu realizat de Mageta Consulting, aproape jumătate dintre utilizatorii de Internet din țara noastră au făcut shopping pe Internet. Este vorba de peste 850.000 de persoane din țara noastră care au comandat în ultimii ani produse online. Este rapid și ieftin, spun clienții.

Motivele principale pentru care majoritatea moldovenilor optează pentru shopping-ul online sunt simple: timpul redus în care poți să faci cumpărături și varietatea imensă de produse care ți-o oferă internetul.

”Am un job solicitant și nu îmi mai rămâne timp să merg prin magazine. O prietenă mi-a recomandat câteva situri de unde pot să-mi comand produse calitative la prețuri accesibile. În pauza de masă îmi comand repede lucrurile de care am nevoie și în maxim două săptămâni le primesc. Sunt foarte mulțumită”, a declarat Alina pentru Sputnik Moldova.

Produsele care se cumpără cel mai bine online

Cele mai bine cotate produse sunt electrocasnicele, articolele vestimentare, încălțămintea accesoriile fashion și cele decorative pentru locuință. La fel, moldovenii comandă online produse cosmetice, dar și farmaceutice. Faptul că produsele pot fi returnate sau schimbate constituie un avantaj. La fel, pot fi verificate, cu ajutorul unui ghid special, mărimile și dimensiunile articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte, până la cele mai mici detalii.

Fluxul de știri
0