Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pericolul folosirii datelor bancare în aplicațiile mobile - detalii

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaTelefon mobil
Telefon mobil - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în domeniul securității informatice Constantin Sclifos spune care sunt riscurile utilizării sistemului de plăți fără numerar.

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Tot mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova preferă plățile fără numerar. Nu este ceva de mirare, deoarece dezvoltarea vertiginoasă a tehnologiilor permite achitarea pentru cumpărături printr-o simplă atingere a cardului la terminal.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
În orașele din Moldova, salariile în numerar ar putea fi anulate

Pentru a accelera această procedură, multe persoane își descarcă pe smartphone-uri sau tablete datele bancare cu tehnologia NFC (Near Field Communication - comunicare în câmp apropiat).

Fiind descărcat prin intermediul acestei aplicații pe telefonul mobil personal, cardul bancar poate fi utilizat nu doar la achitarea cumpărăturilor, ci și pentru a descărca carduri de reducere, poate servi ca permis de intrare la piscină, sala de antrenamente ș. a. m. d.

Expertul în domeniul securității informatice Constantin Sclifos spune dacă este în siguranță păstrarea datelor bancare în telefonul mobil.

”Nici odată nu trebuie să ai încredere totală în astfel de tehnologii. Descărcând cardul bancar în telefonul dvs., deja vă expuneți unor anumite riscuri. Este necesar să verificați aplicația mobilă utilizată în acest scop dacă ea dispune de certificatele necesare”, a menționat expertul.

Acesta a subliniat că în momentul de față nu toate tipurile de telefoane dispun de o asemenea funcție.

Fluxul de știri
0