Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Case vândute cu 1 euro într-o regiune a Italiei - Care sunt condițiile

© AFP 2024 / GABRIEL BOUYSItalia - Imagine Simbol
Italia - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Autorităţile unui oraş din Sicilia au decis să pună în vânzare case pentru doar un euro, în speranţa de a salva zona de la depopulare.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. Săptămâna trecută, autoritățile din micul oraş Sambuca din Sicilia au anunţat că pun în vânzare câteva zeci de proprietăți vechi pentru 1 euro în speranța de a salva orașul de la depopulare.

Spania - Sputnik Moldova
Societate
Spania oferă bani şi locuințe gratis moldovenilor cu pașaport românesc

Condiţia impusă cumpărătorilor a fost ca aceştia să se angajeze să cheltuiască peste 15.000 de euro pentru renovarea caselor și să depună un depozit de securitate de 5.000 de euro. Însă acest lucru nu i-a împiedicat pe oameni din mai multe ţări să „ia cu asalt” oraşul.

Având în vedere că vânzarea a fost anunţată de canalul CNN și apoi de mass-media internațională, viceprimarul a declarat că nu poate să mai doarmă și a încercat „să nu înebunească” după ce a primit zeci de mii de e-mailuri și telefoane în doar câteva zile, potrivit thelocal.it

Personalul din primăria oraşului a trebuit să-şi exerseze cunoștințele de limba engleză după ce s-a confruntat cu un „asalt” de solicitări din SUA și Marea Britanie, precum și din multe alte țări. Cererile au venit inclusiv de la oamenii de afaceri.

L'Altare della Patria a Roma - Sputnik Moldova
Societate
Moldovenii care muncesc în Italia: Cazarea şi masa, plătite şi sub formă de alocaţie

„O echipă de avocați din SUA, care lucrează pentru o companie americană interesată de afaceri imobiliare în Sambuca, doreşte să se întâlnească cu noi. Un om de afaceri din New York tocmai m-a sunat, spunând că ia avionul spre Sicilia în seara asta. Şi o doamnă foarte bogată m-a sunat din Dubai. Nu şi-a spus numele şi nici pentru cine lucrează, dar a spus că vrea să cumpere toate casele pe care le-am pus în vânzare cu 1 euro”, a declarat pentru CNN viceprimarul orașului, Giuseppe Cacopio.

În Italia, mai multe oraşe mici au recurs la această măsură de a acorda stimulente financiare pentru a „readuce la viaţă” oraşe vechi depopulate, iar în urma ofertelor, primăriile au fost bombardate de solicitări de pe plan internaţional.

Peste jumătate din orașele mici ale Italiei riscă să devină pustii în următoarele decenii, pe măsură ce populațiile lor se diminuează.

Fluxul de știri
0