Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autoritățile sunt în alertă: Șeful poliției vine cu un avertisment

© Photo : INPPoliția de Patrulare
Poliția de Patrulare - Sputnik Moldova
Abonare
Condiții dificile pentru șoferi – precipitațiile mixte sub formă de ploaie și ninsoare au îngreunat circulația pe mai multe drumuri din țară.

CHIȘINĂU, 21 ian – Sputnik. După precipitațiile căzute în această noapte, mai multe drumuri au fost înzăpezite iar pe altele s-a format ghețuș. În aceste condiții, autoritățile îndeamnă conducătorii auto să circule cu atenție pe arterele acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Poliția de Patrulare - Sputnik Moldova
Poliția nu va interveni în accidentele cu pagube mai mici de 20 de mii de lei

Potrivit Ministerului Economiei, în momentul de față drumurile naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă. Totuși, unele șosele sunt înzăpezite, printre care: Chişinău-Orhei-Soroca-Otaci, Chişinău-Odesa, Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Dubăsari, Chişinău-Bender, Anenii Noi-Căuşeni, Rezina-Orhei, Otaci-Edineţ, Bălţi-Făleşti-Sculeni și  Bălţi-Sărăteni.

Pe toate drumurile naționale se efectuează în permanență lucrări de deszăpezire și combatere a lunecușului, iar circulația rutieră este asigurată.

Totodată, Poliția atenționează șoferii să circule cu prudență. Fiecare manevră trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru propria siguranță și a celor din jur, riscul producerii unor accidente în astfel de condiții fiind deosebit de mare.

În context, șeful Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, atenționează asupra numărului îngrijorător de accidente care se produc în țara noastră.

”Chiar dacă comparativ cu anul 2017, în anul 2018 am înregistrat o ușoară descreștere a numărului de accidente în trafic, totuși acest număr încă ne îngrijorează. Cu regret, peste 80% din numărul total al accidentelor rutiere s-au produs din cauza neglijenței șoferilor”, a scris șeful Poliției pe pagina sa de Facebook.

Printre principalele cauze ale accidentelor sunt viteza neajustată vizibilității în trafic; neasigurarea la schimbarea benzii de circulație; neacordarea priorității pietonilor; nerespectarea distanței dintre vehicule; traversarea neregulamentară de către pietoni.

Alexandru Pînzari îndeamnă participanții la trafic să fie mai atenți și mai responsabili pentru ca accidentele să fie prevenite, iar polițiștii să nu fie nevoiți să dea amenzi.

Fluxul de știri
0