Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ați vândut un apartament sau casă? Notarii vor prezenta toate datele la Fisc

© Sputnik / Miroslav RotariСнег
Снег - Sputnik Moldova
Abonare
Notarii vor prezenta la fisc până la 25 februarie toate datele despre înstrăinarea activelor de către persoane fizice.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Până pe data de 25 februarie, notarii vor trebui să prezinte Serviciului Fiscal de Stat toate informațiile legate de înstrăinarea activelor de către persoane fizice. Perioada de raportare este informația aferentă anului trecut.

Radu Adam - Sputnik Moldova
Care sunt cele mai scumpe și cele mai căutate zone imobiliare din Capitală

Această obligație este prevăzută în articolul 92 din Codul Fiscal care se referă la achitarea impozitelor reţinute la sursa de plată şi prezentarea către Serviciul Fiscal de Stat şi contribuabili a documentelor privind plăţile sau impozitele, primele de asigurare obligatorie de asistenţă medicală reţinute şi contribuţiile de asigurări sociale de stat obligatorii calculate la sursa de plată.

Astfel, potrivit alineatului 9 din acest articol, organele cadastrale teritoriale, deţinătorii registrelor de valori mobiliare, notarii publici prezintă Serviciului Fiscal de Stat, conform modului stabilit de Serviciul Fiscal de Stat, informaţia privind determinarea obligaţiilor fiscale ce ţin de înstrăinarea activelor de către persoane fizice.

Notarii vor prezenta fiscului date despre orice tranzacție, indiferent de suma acesteia.

Fluxul de știri
0