Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se schimbă regulile de aducere în țară a mașinilor de mâna a doua

© Sputnik / Miroslav RotariСнег
Снег  - Sputnik Moldova
Abonare
Din anul 2019, ar putea fi modificate condițiile de import în Republica Moldova a mașinilor de mâna a doua.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. În anul 2019 ar putea să fie schimbate regulile de import în Republica Moldova a autovehiculelor de mâna a doua. Aceasta se va întâmpla, dacă deputații vor reuși să voteze în două lecturi un proiect de lege înregistrat în Parlament la sfârșitul sesiunii trecute.

Троллейбус  - Sputnik Moldova
Societate
Crește numărul șoferilor lăsați fără permise de conducere și fără mașini

Potrivit acestui document, responsabilii de la Vamă vor înregistra datele odometrului mijloacelor de transport la importul acestora în Republica Moldova. Excepție vor face doar vehiculele noi.  

Autorii, deputații neafiliați Vladimir Cernat și Artur Gutium, își motivează inițiativa prin îngrijorările care au apărut în societate legate de importul în țară a unui număr mare de mijloace de transport care sunt într-o stare de avariere gravă.

”Unii vânzători de rea credință procură și importă de peste hotarele țării autovehicule avariate grav la un preț redus. Apoi, în Moldova, le restaurează și le vând la prețul de piață competitiv cu autovehiculele neavariate”, susțin autorii.

Deputații mai spun că au fost înregistrate și cazuri când în Moldova au fost importate vehicule grav avariate cu dispozitivele de siguranță ieșite din funcțiune. Deoarece, reparația dispozitivelor de siguranță este destul de costisitoare, aceste mașini erau vândute fără piesele de siguranță necesare, astfel punând în pericol viața celor care le procura, în eventualitatea unui accident rutier.

Fluxul de știri
0