Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Cum va fi vremea de Bobotează

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaАномальные морозы
Аномальные морозы - Sputnik Moldova
Abonare
Tradiția spune că în ziua de Bobotează e frig și ger de crapă pietrele. Ce arată datele meteorologilor.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Vreme neobișnuită pentru ziua de Bobotează ne așteaptă în următoarele ore. Tradiția spune că în această zi e frig și ger de crapă pietrele. Meteorologii însă spulberă această ipoteză și anunță pentru ziua de astăzi, 19 ianuarie, pe alocuri temperaturi de plus un grad.

Снег  - Sputnik Moldova
Alertă meteo în Moldova: Vremea se va schimba radical în orele următoare

Astfel, în nordul țării mercurul din termometre va înregistra -1 .. – 4 grade Celsius. În raioanele din centrul țării ne așteaptă valori de 0 …-3 grade. În schimb în sudul republicii mercurul din termometre va urca astăzi până la +1 grad.

Vântul va sufla din direcția Nord cu 3-8 metri pe secundă. Precipitații nu se prognozează.

Noaptea de sâmbătă spre duminică se va deosebi cardinal de ziua de sâmbătă. Mercurul din termometre va coborî în raioanele din nordul țării până la -9..-12 grade. Vor cădea ninsori slabe.

În centrul țării, valorile nocturne se vor încadra între -8..-11 grade, iar în sud – între -7..-12 grade Celsius.

Ziua de duminică va înregistra și temperaturi pozitive. Dacă în nordul republicii vom avea temperaturi de -3..0 grade, în raioanele din centru mercurul din termometre va oscila între -2..+1 grad, iar în sud între -1..+2 grade.

Vântul va sufla din direcția Sud-Est cu 5-10 metri pe secundă. Precipitații nu sunt prognozate.  

Fluxul de știri
0