Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alertă meteo în Moldova: Vremea se va schimba radical în orele următoare

© Sputnik / Miroslav RotariСнег
Снег  - Sputnik Moldova
Abonare
Spre Moldova se îndreaptă un ciclon sudic care va aduce ninsori puternice, combinate cu ploaie și lapoviță, vânt și viscol.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis miercuri, 9 ianuarie, o avertizare meteorologică de cod galben de condiții complicate ale vremii. Avertizarea va intra în vigoare pe data de 10 ianuarie și va fi valabilă până vineri, 11 ianuarie.

Ninsori abundente în Germania - Sputnik Moldova
Vreme de coșmar în Europa: Mai multe țări, îngropate sub zăpadă

Codul galben de condiții complicate ale vremii a fost emis în legătură cu înaintarea pe teritoriul țării a ciclonului sudic. În această perioadă, potrivit meteorologilor, vor cădea precipitații puternice de 15-20 de litri pe metrul pătrat, izolat de până la 25 de litri.

Pe 10 ianuarie, predominant vor cădea precipitații sub formă de zăpadă, în jumătatea de sud a țării – sub formă de ploaie și lapoviță. Pe 11 ianuarie – sub  formă de zăpadă.

Temporar va viscoli, pe drumuri se vor forma troiene, pe firele electrice și crengi se vor depune lapovița și polei. Vântul nord-vestic se va intensifica pe 11 ianuarie de până la 15-20 de metri pe secundă.

Fluxul de știri
0