Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 10 mii de ”veste galbene” au protestat astăzi la Paris

© REUTERS / STEPHANE MAHEПротест "желтых жилетов"
Протест желтых жилетов - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit presei internaționale, la manifestație au ieșit în jur de 10 mii de protestatari. În același timp, pentru a asigura ordinea publică au fost mobilizați 8 mii de oameni ai legii.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Protestele vestelor galbene au continuat astăzi pentru al 10-lea weekend la Paris. Potrivit presei internaționale, la manifestație au ieșit în jur de 10 mii de protestatari. În același timp, pentru a asigura ordinea publică au fost mobilizați 8 mii de oameni ai legii.

LIVЕ: Protestele Vestelor Galbene la Paris - Sputnik Moldova
Video
Protestele "Vestelor Galbene" la Paris

Protestele se desfășoară în pofida lansării de către președintele francez Emmanuel Macron a ”dezbaterilor naționale”.

”Acestea nu sunt dezbateri, ci un monolog al guvernării. Noi nu suntem auziți, de aceea am decis să continuăm protestele”, au declarat manifestanții care au protestat astăzi la Paris.

La protestele de astăzi nu au lipsit violențele. Au fost înregistrate ciocniri între manifestați și oamenii legii. Poliția franceză a fost nevoită să folosească tunuri de apă pentru a calma spiritele. Peste 10 persoane au fost reținute pentru că aveau asupra sa obiecte intezise.

În Franța, paralel cu vestele galbene începe să ia amploarea și mișcarea ”stilourilor roșii”, din care fac parte angajații din sistemul educației. Revendicările acestora sunt asemănătoare cu a vestelor galbene: majorarea salariilor, condiții decente de muncă, demisia lui Macron și programul celor patru pași – ieșirea din Zona Euro, UE, NATO și renunțarea la modelul capitalismului liberal.

Fluxul de știri
0