Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Protestele "Vestelor Galbene" la Paris

Abonare
Cinci mii de polițiști sunt mobilizați, opt blindate ale jandarmilor sunt gata de a fi puse în acţiune în această sâmbătă la Paris, în legătură cu o altă acțiune de protest a "Vestelor Galbene", raportează postul de televiziune BFMTV.

Aceasta este cea de-a zecea sâmbătă a protestelor "Vestelor Galbene" organizate la Paris şi în alte oraşe franceze, adesea însotite de revolte şi ciocniri ale demonstranţilor cu poliţia.

Potrivit BFMTV, măsurile de securitate din această sâmbătă din capitală vor fi aproximativ la fel ca în 12 ianuarie. În total, acțiunea va fi monitorizată de cinci mii de ofițeri de aplicare a legii. În plus, autoritățile intenționează să desfășoare opt blindate în oraș și să mobilizeze 35 de membri ai unității de reacție rapidă.

Protestele la scară largă ale "Vestelor Galbene" au început în Franța pe 17 noiembrie, cu cerința de a nu ridica impozitul pe combustibil și prețul benzinei. Nemulțumiţi de politica socială a autorităților franceze, participanții la trafic continuă să meargă pe străzi în întreaga țară, în ciuda măsurilor de calmare a situației anunțate de conducerea franceză.

Fluxul de știri
0