Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Marina SUA a trimis nava de război USS Donald Cook în Marea Neagră-Reacția Rusiei

Abonare
Moscova anunță că acțiunile navei americane în apele teritoriale din Marea Neagră sunt urmărite de vasul de patrulare ”Pâtlivâi” din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră.

CHIȘINĂU, 19 ian – Sputnik. Nava de război USS Donald Cook, aparținând marinei americane, a intrat astăzi în Marea Neagră. Distrugătorului dotat cu rachete ghidate a traversat strâmtoarea Bosfor, la ora 20:50 (ora Moscovei), au anunțat responsabilii din cadrul Centrului Național de Control al Apărării din Rusia.

Три корабля ВМС Украины пересекли российскую границу - Sputnik Moldova
Rusia
Situația se complică: Rusia reacționează, Ucraina continuă provocările

Moscova anunță că acțiunile navei americane în apele teritoriale din Marea Neagră sunt urmărite de  vasul de patrulare ”Pâtlivâi” din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră.

Centrul Național de Control al Apărării din Rusia amintește că, potrivit Convenţiei de la Montreux, document care reglementează traversarea strâmtorilor turcești de către navele militare ce aparțin statelor neriverane Mării Negre, timpul aflării distrugătorului american în apele Mării Negre nu trebuie să depășească 21 de zile.   

”Acțiunile navei de război americane sunt urmărite de vasul de patrulare ”Pâtlivâi” din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră. Paralel, pe tot parcursul aflării distrugătorului american Donald Cook în zona de responsabilitate a Flotei Marine a Federației Ruse, acesta va fi monitorizat utilizând mijloace electronice și tehnice ale flotei”, au anunțat responsabilii Centrului.

Între timp, pe rețelele de socilalizare au fost publicate fotografii cu momentul intrării distrugătorului american în strâmtoarea Bosfor.

În ultimul timp, navele militare americane au început să apară tot mai des în apele Mării Negre. Ultimul vas de război american a intrat acum două săptămâni în Marea Neagră. Nava de desant USS Fort McHenry a marinei americane a traversat duminică, 6 ianuarie, strâmtoarea Dardanele.

Experții militari sunt de părere că, aparițiile tot mai dese ale navelor de război NATO în apele teritoriale ale Mării Negre au o legătură directă cu incidentul provocat, în noiembrie, în strâmtoarea Kerci de trei vase ucrainene.

Fluxul de știri
0