Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Facebook a eliminat paginile Sputnik: Agenția consideră că este vorba de cenzură

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaСтраница социальной сети "Фейсбук" на экране компьютера.
Страница социальной сети Фейсбук на экране компьютера. - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunile companiei Facebook, care a înlăturat peste 500 de conturi ce aveau legătură cu Rusia, inclusiv șapte pagini ale Agenției Sputnik, sunt motivate politic și constituie de fapt cenzură, declară serviciul de presă al Sputnik.

CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Șeful departamentului pentru securitate cibernetică al Facebook, Nathaniel Gleicher, a declarat joi că au fost eliminate ”364 de pagini Facebook și conturi pentru implicarea în activități nedemne de încredere coordonat, în cadrul unei rețele apărute în Rusia și care opera în Țările Baltice, Asia Centrală, Caucaz, țările din Europa Centrală și de Est".

Totodată, compania a eliminat alte 107 pagini și 41 de conturi din Instagram, din cauza că titularii acestor conturi ”se dădeau drept ucraineni și gestionau o serie de conturi false, difuzând știri din Ucraina pe teme cum ar fi vremea, protestele, NATO și condițiile sanitare din școli”. Potrivit companiei, aceste conturi aveau de asemenea legătură cu Rusia.

”Decizia este cu siguranță una pur politică, fiind de fapt cenzură - șapte pagini ale Agențiilor din țările învecinate sunt blocate. Redacțiile Sputnik se ocupă de știri și fac bine acest lucru. Iar dacă blocarea este singura reacție a Facebook-ului la munca de înaltă calitate a mass-media, atunci nu mai avem întrebări - totul este evident. Dar iată speranța că bunul simț va triumfa există totuși. Citiți Sputnik", a declarat serviciul de presă al Agenției Internaționale de Presă și Radio Sputnik.

Simonian: Ceea ce scrie Sputnik nu va scrie niciodată presa din UE>>>

Fluxul de știri
0