Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț important de la Guvern: Ce se va întâmpla cu salariile în acest an

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Salariul mediu lunar pe economie prognozat pentru anul 2019 constituie 6975 de lei, cu 800 de lei mai mult decât anul precedent.

CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Salariul mediu lunar pe economie prognozat pentru anul 2019 constituie 6975 de lei. Salariul mediu lunar pe economie prognozat pentru anul 2018 a constituit 6150 lei, pentru 2017 – 5600 de lei, iar pentru anul 2016 – 5050 de lei.

Bani - Sputnik Moldova
Important pentru cei care vor să primească salarii mai mari de la buget

Acesta reprezintă un indicator tehnic care se ia în calcul la stabilirea indemnizațiilor de asigurări sociale, a contribuțiilor asigurărilor sociale de stat obligatorii pentru asigurarea socială a angajaților, precum și a asigurărilor sociale de stat obligatorii din ajutorul material acordat din mijloacele sindicatelor și patronatelor.

Cuantumul salariului mediu lunar pe economie prognozat pentru anul curent, a fost stabilit conform prognozei indicatorilor macroeconomici pentru anii 2019-2021, elaborată de către Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Fluxul de știri
0