Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Important pentru cei care vor să primească salarii mai mari de la buget

© Sputnik / Rodion ProcaBani
Bani - Sputnik Moldova
Abonare
Prevederile Legii privind sistemul unic de salarizare în sectorul bugetar, în vigoare din 1 decembrie 2018, se vor aplica la circa 200 de mii de salariați din 2700 de autorități și instituții bugetare.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik.  Contabilii din cadrul autorităților și instituțiilor bugetare din 32 de raioane, UTA Găgăuzia, municipiile Chișinău și Bălți sunt invitați să participe la un ciclu de instruiri în domeniul punerii în aplicare a Legii privind sistemul unic de salarizare în sectorul bugetar. Instruirile sunt organizate de Ministerul Finanțelor și vor fi ghidate de membrii grupului de formatori, instituit de minister.

банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Societate
Guvernul a făcut un anunț important pentru cei care primesc salariu de la buget

Totodată, instruirile pentru contabilii din cadrul autorităților și instituțiilor finanțate de la bugetul de stat se vor desfășura în Chișinău, în intervalul 17 – 20 decembrie.

Formatorii cursurilor de instruire, specialiști din cadrul instituțiilor subordonate Ministerului Finanțelor, vor acorda suport contabililor în vederea calculării salariului mediu pentru anul 2018 și a salariilor în condițiile noi, prezentându-le și aplicații IT pentru procesul de calcul. Fiecare din cei peste o sută de formatori este responsabil de acordarea suportului metodologic în materie de salarizare pentru 25 – 30 de autorități și instituții bugetare. Conform planului de acțiuni al Ministerului Finanțelor, acest suport va fi acordat până la data de 28 februarie 2019.

Nu vor încăpea în buzunare: Guvernarea promite noi majorări de salarii și premii>>>

Prevederile Legii privind sistemul unic de salarizare în sectorul bugetar, în vigoare din 1 decembrie 2018, se vor aplica la circa 200 de mii de salariați din 2700 de autorități și instituții bugetare. Guvernul a aprobat mecanismele de aplicare a noii Legi a salarizării, printre care regulamentele privind modul de determinare a perioadei de vechime în muncă pentru stabilirea treptelor de salarizare, a sporului de performanță, a salariului pe oră și salariului mediu lunar pentru angajații în sectorul bugetar.

© Sputnik / Vadim RusuCare sunt cele mai mari și cele mai mici salarii în Moldova
Important pentru cei care vor să primească salarii mai mari de la buget - Sputnik Moldova
Care sunt cele mai mari și cele mai mici salarii în Moldova
Fluxul de știri
0