Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Campania "Bunicii Grijulii" ia amploare. Câți voluntari au aderat la această inițiativă?

© Sputnik / OsmatescoVica Anton și Ludmila Cube
Vica Anton și Ludmila Cube - Sputnik Moldova
Abonare
Proiectul național "Bunicii Grijulii", lansat la inițiativa Inspectoratului General de Poliție în luna mai 2018, este menit să asigure securitatea copiilor în drum spre școală, implicând persoane de vârsta a treia pe principiul de voluntariat.
Campania "Bunicii Grijulii" în dezvoltare. Câți voluntari au aderat la această inițiativă?

În cadrul proiectului, persoanele în etate sunt prezente la trecerile pietonale din preajma instituțiilor de învățământ, ajutându-i pe copii să traverseze strada și îi protejează de șoferii imprudenți. Potrivit vicepreședintei Asociației Obștești "Bunicii grijulii", Vica Anton, în cadrul proiectului sunt implicați în prezent în jur de 1571 de pensionari, care și-au manifestat intenția de a contribui la siguranța copiilor. În același timp, aproximativ 80 de tineri fac parte din echipa nepoții grijulii. Proiectul este implementat pe tot teritoriul Republicii Moldova.

"Ne mândrim că echipa noastră crește pe zi ce trece și primim aprecieri din partea societății. Acest proiect le oferă posibilitatea pensionarilor să participe activ în viața socială și să se simtă importanți și apreciați. Foarte mulți dintre ei simt bucuria că nu sunt uitați de societatea noastră. Totodată, și copiii se simt protejați și în siguranță", susține Vica Anton.

Alexandru Palega și Petru Grecu - Sputnik Moldova
,,ABSTRACT” – devino voluntar și participă la un proiect centrat pe educație non-formală

Totodată, președintele filialei Asociației Obștești "Bunicii grijulii" din raionul Strășeni, Ludmila Cube, a menționat că acest proiect vine să asigure securitatea copiilor și, în același timp, să contribuie la înlăturarea "rupturii între generații", un fenomen social care apare atunci când persoanele de vârsta a treia și copiii nu se înțeleg între ei.

Mai mult decât atât, pe 20 decembrie, în cadrul Galei de premiere "Jos pălăria în fața voluntarilor!", ediția 2018, Asociația Obștească "Bunicii grijulii" a fost premiată la categoria "Cea mai bună campanie care promovează voluntariatul și implică voluntari".

Lansarea campaniei este rezultatul unui parteneriat între Inspectoratul General al Poliției și Primăria orașului Bolzano, Italia. Durabilitatea proiectului va fi asigurată de peste 9000 de polițiști din întreaga țară, dar și de autoritățile publice locale, oameni de afaceri și parteneri.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0