Alexandru Palega a explicat că educația non-formală reprezintă totalitatea cunoștințelor pe care le acumulează tinerii înafara activităților didactice, ceea ce le permite să se dezvolte și să capteze aceste cunoștințe prin alte modalități decât prin cele obișnuite. Potrivit lui, proiectul a fost creat pentru a informa tinerii despre existența educației non-formale, metodele de educație non-formală, care sunt beneficiile și oportunitățile tinerilor în cadrul proiectului.
"Scopul nostru este să mergem în instituțiile de învățământ din raza Chișinăului și suburbiile Capitalei cu suport informativ pentru tineri. Facem diverse activități pentru ca ei să conștientizeze informația livrată, ca ulterior să o poată folosi în practică. Ideea a venit printr-un sondaj prin care am constatat că tinerii nu cunosc semnificația educației non-formale. Totodată, aceștia nu au activități cu care ar suplini timpul liber și am decis să creăm proiectul dat pentru a răspunde la necesitățile tinerilor", a povestit Alexandru Palega.
Președintele CMTC spune că proiectul este divizat în trei etape. Prima etapă se desfășoară până pe 22 decembrie, iar următoarele etape vor continua în anul 2019. Fiecare etapă se va finisa cu un panel de discuții la care vor participa circa 100 de tineri din instituțiile vizate.
"În cadrul acestui panel de discuții urmează să selectăm câte cinci tineri din fiecare instituție vizitată, în cadrul căruia aceștia vor propune diverse idei care pot fi ulterior implementate de către CMTC. Scopul nostru este să atragem cât mai mulți tineri și urmărim promovarea proiectelor noastre. Tinerii sunt interesați de aceste proiectele, iar sălile mereu au fost luate cu asalt", a adăugat Petru Grecu.
La sfârșitul vizitei, tinerii vor primi din partea CMTC câte un ghid despre educația non-formală, de unde vor avea posibilitatea să asimileze mai eficace informația furnizată în cadrul training-ului.
Dacă dorești ca proiectul să ajungă și în școala ta nu ezita să lași un mesaj pe pagina de Facebook a Consiliului Municipal de Tineret din Chișinău. Menționăm că proiectul a fost realizat în parteneriat cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport.
Autor: Cristina Baș