Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Instanța i-a prelungit iarăși arestul lui Vîșinski

© Sputnik / Стрингер / Accesați arhiva multimediaРассмотрение апелляции по делу журналиста К. Вышинского
Рассмотрение апелляции по делу журналиста К. Вышинского - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Avocatul lui Vîșinski a declarat că va contesta decizia instanței cu privire la prelungirea arestului.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Instanța de judecată din Herson a prelungit până la 16 februarie termenul de arest pentru directorul portalului RIA Novosti Ucraina, Kiril Vîșinski, a comunicat pentru RIA Novosti avocatul Andrei Domanski.

Potrivit acestuia, apărarea intenționează să conteste această decizie.

Заседание суда по делу журналиста К. Вышинского - Sputnik Moldova
Politică
Perchezițiile la domiciliul avocatului lui Vîșinski - dovadă a falsificării dosarului

În ziua examinării de către instanță a chestiunii privind prelungirea arestului lui Vîșinski, reprezentanții organelor de drept au efectuat percheziții la domiciliul și în biroul lui Andrei Domanski. Avocatul consideră că aceste acțiuni au legătură cu dorința Kievului de a influența asupra apărării jurnalistului.

Vîșinski a fost arestat la Kiev pe 15 mai 2018. Jurnalistului i s-a spus că este suspectat de susținerea republicilor autoproclamate din Donbas și de trădare de patrie. Pedeapsa maximă prevăzută în acest caz este de 15 ani de privațiune de libertate.

Anterior, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a calificat situația drept una fără precedent, declarând că Vîșinski a fost arestat „pentru activitatea sa profesională nemijlocită, pentru exercitarea funcției sale de jurnalist”. Moscova i-a expediat Kievului o notă de protest, cerând să se pună capăt acțiunilor violente împotriva reprezentanților presei.

Fluxul de știri
0