Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Serghei Lavrov: SUA nu au dorit să audă propunerile noastre privind INF

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaПресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова
Пресс-конференция главы МИД РФ С. Лаврова - Sputnik Moldova
Abonare
Propunerea Federației Ruse de a purta negocieri la Geneva în problema tratatului cu privire la armamentul nuclear cu rază intermediară (INF) a conturat poziția Moscovei în această chestiune, doar că SUA nu au dorit să asculte care sunt argumentele noastre, a declarat ministrul de Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. "Ieri, spre marele nostru regret, propunerile constructive ale părții ruse, care, vă asigur, ar fi permis Statelor Unită, la nivel de experți, să va ce prezintă de fapt acea rachetă 9M729, pe care ei o bănuiesc că ar fi depășit parametri stabiliți de acordurile în domeniu, (nu au fost auzite)", a declarat Serghei Lavrov, la conferința anuală de totalizare pe care o susține astăzi, la Moscova.

Declarație: Germania este împotriva aducerii a noi rachete nucleare în Europa>>>

Lavrov a spus că SUA au venit la negocierile din Geneva cu o poziție deja definită care consta în a cere în mod ultimativ ca această rachetă, utilajul de lansare și alt utilaj ce ține de această rachetă să fie distrus sub supravegherea americanilor.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin a vorbit despre răspunsul Rusiei la ieșirea Statelor Unite din Tratatul INF

"Întrebarea noastră de ce americanii nu doresc să ia cunoștință de propunerile noastre, să afle la fața locului care sunt parametrii acestei rachete a rămas fără răspuns. Și, desigur, au rămas fără răspuns propunerile noastre privind acțiunile pe care noi suntem gata să le întreprindem pentru a risipi temerile americanilor, privind obținerea accesului la informațiile ce țin de problema cu care noi ne confruntăm privind modul în care americanii respectă prevederile acestui acord: toate aceste chestiuni au fost date la o parte și logica acestei abordări a americanilor are un singur argument – voi ați încălcat prevederile acordului, noi nu le încălcăm și de aceea voi, Rusia, sunteți obligați să faceți ceea ce noi vă cerem, iar noi (americanii – n.n.) nu trebuie să facem nimic. Desigur, cu o asemenea poziție nu poți ajunge departe. Este clar că este o poziție care conduce la ruperea tuturor înțelegerilor din acest domeniu", a declarat Lavrov.

Fluxul de știri
0