Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Putin a vorbit despre răspunsul Rusiei la ieșirea Statelor Unite din Tratatul INF

© Пресс-служба Президента РФ / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul de la Kremlin a analizat argumentele părții americane și chiar le-a recunoscut, parțial, drept ”explicabile”.

CHIȘINĂU, 5 dec - Sputnik. Potrivit lui Putin, poate fi acceptată constatarea că doar SUA și Rusia nu produc arme interzise de Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare.

”Într-adevăr, așa este. Multe alte țări - sunt acolo vreo zece, probabil - produc asemenea arme, iar Rusia și SUA și-au pus această restricție în mod bilateral. Acum, se vede, partenerii noștri americani consideră că situația s-a schimbat într-atât încât SUA trebuie să dispună de asemenea arme. Răspunsul nostru? E foarte simplu: o vom face și noi”, a spus Putin.

Флаг Европейского Союза (ЕС) - Sputnik Moldova
UE: Cerem SUA să evalueze impactul retragerii din Tratatul INF asupra securității europene

Totodată este util și edificator a vedea succesiunea reală a evenimentelor.

”Decizia a fost luată demult, dar fără tam-tam, ei au crezut că nu o vom observa, dar elaborarea acestor rachete este fixată deja în bugetul Pentagonului, doar după aceea ei au declarat că abandonează (Tratatul INF - n.r.)”, a subliniat președintele rus, citat de RIA Novosti.

"Apoi au început sa caute pe cine s-ar putea da vina - ei, ce e mai simplu și obișnuit pentru filistinul occidental: ”Rusia e vinovată”. Nu este adevărat, noi suntem împotriva subminării acestui tratat, dar, dacă se va întâmpla, vom reacționa în modul cuvenit”, a accentuat Putin.

Fluxul de știri
0